BASF Agricultural Solutions România
concurs vinuri BASF
Agricultură

Contact

Promovarea vinurilor românești

Iubim vinul și pe cei ce trudesc la facerea lui. Știm cât de mult efort, pasiune și ardoare investesc în fiecare zi, pentru a obține cele mai bune produse. Vrem să le fim parteneri de încredere și să arătăm tuturor cele mai frumoase povești cu vinuri românești. De aceea, am creat o acest concurs național de vinuri, adresat tuturor viticultorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare.

Etapele regionale

Cea de-a IV-a ediție a concursului național de vinuri ”Povești cu vinuri românești 2019” se va desfășura în 4 etape regionale, astfel că viticultorii din toată țara își pot trimite probele de vin la etapa cea mai apropiată de zona lor.

Vezi programul și etapele concursului de vinuri ” Povești cu vinuri românești 2019

Despre concursul ”Povești cu vinuri românești”

BASF vine în sprijinul producătorilor de vinuri românești cu informații detaliate despre podgorii, soiuri și metode eficiente de protecție a viței de vie. Află tot ce ai nevoie ca să produci vinuri cu care să te mândrești!

Concursul ”Povești cu vinuri românești” va ajunge deja la a patra ediție. În 2016, 2017 și 2018, cu ajutorul juriului de experți, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, am degustat aproape 1000 de probe de vin, aduse de viticultori din toată țara. Am selectat, în cadrul fiecărei etape regionale, câte 9 dintre cele mai bune probe de vin roșu, alb și roze, pe care le-am evaluat din nou, în cadrul marilor finale de la Alba Iulia, respectiv Sibiu. Fiecare probă de vin a fost evaluată profesionist, conform criteriilor de jurizare internaționale, folosite la cele mai mari concursuri.

Vezi edițiile anterioare - 2018, 2017, 2016

Vezi edițiile anterioare - 2018, 2017, 2016

Descoperă vinurile câștigătoare din anii trecuți

Mai multe detalii
Podgorii alese

Podgorii alese

Atunci când vorbim despre cultivarea viței de vie, discutăm despre o structură compusă din regiuni viticole, centre viticole, podgorii și plaiuri viticole. Iată câteva dintre cele mai importante sau frumoase podgorii românești

Citește mai mult
Cum protejăm vița de vie

Cum protejăm vița de vie

Grupul BASF participă activ, prin cercetare și inovații, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în inovație. Pentru a găsi soluțiile zilei de mâine, peste 1200 de cercetători și tehnicieni se mobilizează în centrele noastre de cercetare și în cele opt stațiuni experimentale, răspândite pe patru continente.

Citește mai mult
Mergi sus