Descoperă fungicidul Systiva® 333 FS

Descoperă Systiva® 333 FS – primul fungicid cu acțiune complexă și protecție foliară, aplicat odată cu tratamentul seminței.

Încă te mai bazezi pe tratamentul cu fungicide prin pulverizarea în câmp? Acum poți asigura protecția fungicidă foliară chiar de la răsărit.

Tratamentele cu fungicide sunt necesare, dar aplicarea lor depinde de o mulțime de factori. Ce faci dacă vremea nu-ți permite să aplici tratamentul la momentul optim? Folosind noul produs inovator de la BASF ești sigur că nu întârzii niciodată, iar protecția plantelor de cereale este asigurată chiar de la răsărit.

Systiva® 333 FS schimbă regulile

Systiva® 333 FS este primul fungicid pentru cereale care este folosit în același mod ca și produsele tradiționale de tratare a semințelor - aplicat direct semințelor. Dar, spre deosebire de produsele standard, Systiva® 333 FS asigură un control pe termen lung al bolilor culturilor în creștere, pentru prevenirea cărora, de regulă, se folosesc tratamente fungicide cu pulverizare în câmp. Folosind Systiva® 333 FS, asigurați o protecție de lungă durată împotriva unui spectru larg de boli foliare și puteți elimina necesitatea unui prim tratament timpuriu cu fungicide în faza critică pentru dezvoltarea culturii

Asigură protecția cerealelor chiar de la semănat

Systiva® 333 FS este primul fungicid foliar care se aplică odată cu tratamentul semințelor de cereale. Produsul, creat de BASF, definește un nou segment de fungicide. Nefiind aplicat în vegetație, ci pe semințe, Systiva® 333 FS este în același timp un fungicid inovativ și eficient.

Noul fungicid Systiva® 333 FS este capabil să asigure o sănătate excelentă a plantelor, chiar de la semănat și asigură protecția plantelor împotriva unui larg spectru de boli foliare pe o perioadă lungă de timp. Astfel, nu mai trebuie să îți faci griji asupra aplicării primului tratament în primăvară la momentul potrivit, deoarece protecția plantelor împotriva patogenilor este asigurată de Systiva® 333 FS atât în toamnă, cât și în primăvară.

Beneficiile principale ale Systiva® 333 FS

  • Start excelent în toamnă și primăvară
  • Eficacitate împotriva agenților patogeni
  • Optimizarea activității în fermă
  • Erbicidare la momentul optim
  • Efecte fiziologice AgCelence și spor de producție

Cu Systiva® 333 FS poți amâna sau chiar elimina primul tratament fungicid

Cu toții ne gândim la optimizarea costurilor în fermă, corect? O mare parte din cheltuieli se duc pe tratamentele efectuate în câmp: bani, motorină și timp. Cum ar fi să poți scăpa de grija primului tratament fungicid la cereale, dar și plantele să fie protejate? Se poate.

Studiile BASF au demonstrat că, aplicând Systiva® 333 FS, în doza omologată de 1,5 l/t, poți elimina necesitatea aplicării tratamentului T1 la cereale în anii cu puține precipitații. În plus, în anii prielnici apariției bolilor, sau în anii cu primăveri capricioase, poți amâna momentul aplicării primului tratament fungicid până când condițiile meteo devin potrivite pentru aplicare.

Cum acționează Systiva® 333 FS

Produsul conține o nouă substanță activă, cea mai recentă inovație BASF din grupa SHDI: fluxapiroxad.

Fiind deja prezentă în formularea unui alt produs BASF, deja existent și testat pe piața din România, fermierii au experimentat mobilitatea unică a fluxapiroxadului și au constatat performanțele ei inegalabile împotriva bolilor foliare din câmp.

BASF a integrat acum fluxapiroxad în noul produs Systiva® 333 FS, cu o diferență majoră: acesta se aplică odată cu tratamentul semințelor. Proprietățile unice hidrofile și lipofile ale fluxapiroxadului constituie baza pentru absorbția rapidă, iar mobilitatea unică permite o distribuție uniformă în toată planta.

În plus, formularea lichidă de tip FS asigură o acoperire foarte bună a semințelor. Manipularea este ușoară în timpul efectuării tratamentului, iar compatibilitatea cu produsele de tratat semințe este foarte bună.

Fluxapiroxad are performanțe excelente împotriva patogenilor

Imediat ce agentul patogen intră în contact cu planta tratată cu produsul Systiva® 333 FS, substanța activă fluxapiroxad va întrerupe alimentarea cu energie și blochează metabolismul patogenului. Celulele agentului patogen sunt oprite din creștere iar acesta nu se va mai dezvolta în plantă. Substanța activă fluxapiroxad este absorbită în mod continuu de la rădăcini și asigură o acțiune de lungă durată și un spectru larg de combatere a principalilor agenți patogeni.

Spectrul de combatere

Fungicidul Systiva® 333 FS este foarte eficient pentru o lungă perioadă de timp împotriva unui larg spectru de boli ale grâului și orzului, precum:

  • Septorioza (Septoria tritici)
  • Făinarea (Erysiphe graminis)
  • Mucegaiul de zăpadă (Fusarium nivale)
  • Pătarea reticulară a frunzelor de orz (Pyrenophora teres)
  • Sfășierea frunzelor de orz (Pyrenophora graminea)

Asigurând protecția chiar de la semănat, plantele vor avea condiții mai bune de creștere și dezvoltare. De exemplu, atacul de Pyrenophora teres poate fi redus cu până la 87% dacă presiunea de infecție este menținută la minim încă de la semănat, grație produsului Systiva® 333 FS.

Protecție îndelungată împotriva bolilor foliare

Atacul încă din toamnă al agenților patogeni duce la o presiune mai mare a bolilor în primăvară și implicit la scăderi ale producției. Controlul bolilor de la semănat permite plantelor o intrare mai bună în iarnă. Controlul acestora și în toamnă menține un nivel scăzut al presiunii bolilor pe întreg sezonul.

Prin urmare, plantele tratate cu Systiva își mențin sănătatea datorită reducerii presiunii agenților patogeni încă din toamnă. Atât în cazul atacului de septorioză cat si cel de pătare reticulară, gradul de infestare este mult mai mic pe loturile tratate cu Systiva® 333 FS, atât în comparație cu lotul martor, cât și cu lotul tratat în vegetație cu un prim fungicid foliar. Iar eficacitatea protecției oferite de Systiva® 333 FS este îndelungată, pe parcursul stadiilor de vegetație.

Cu Systiva® 333 FS poți avea un management optim al activităților în fermă

Imediat după semănat Systiva® 333 FS începe să acționeze și protejează semințele și plantele tinere împotriva atacului agenților patogeni pentru o perioadă de câteva luni. Astfel, plantelor li se asigură condiții optime pentru răsărire. Din cauza mai multor factori, cum ar fi vremea neprielnică sau numărul crescut de lucrări de pe timpul primăverii, poți rata momentul optim de aplicare a primelor fungicide foliare.

Mai mult de atât, plantele pot fi neprotejate pe timpul toamnei, unii agenți patogeni instalându-se în câmpurile de cereale încă din toamnă. Cu Systiva® 333 FS plantele sunt viguroase încă de la semănat și sunt protejate împotriva bolilor și pe perioada toamnei.

De aceea, noi spunem că Systiva® 333 FS este polița ta de asigurare pentru un randament corespunzător al culturilor. Nu mai trebuie să îți faci griji cu aplicarea la timp a primelor fungicide în primăvară și vei avea o mai mare flexibilitate în aplicarea erbicidului.

Ce poți face cu 4 zile în plus în sezonul de primăvară?

De câte ori nu ți-ai dorit să ai la dispoziție mai multe ore sau zile să reușești să termini la timp toate activitățile din perioadele pline? Lasă-ne să îți dăm un exemplu simplu pentru a vedea cât de mult îți poate economisi timpul produsul Systiva® 333 FS. Să luam un fermier care cultivă o suprafață de 300 de hectare de grâu. Acesta are, în medie, următorii timpi pentru fiecare lucrare:

  • 4 minute/hectar – umplerea pulverizatorului
  • 8 minute/hectar – pulverizare
  • 9 minute/hectare – regie, documentare, pregătirea pulverizatorului, drumul dus-întors până la câmp, eliminarea deșeurilor

Rezultă 21 de minute pentru fiecare hectar. Înmulțind cu 300 de hectare, fermierul nostru va obține o economie totală de timp de 4 ZILE dacă aplică Systiva® 333 FS și scapă de grija primului tratament din primăvară. Tu nu ai vrea o astfel de reducere a volumului de muncă pentru a te concentra către alte activități?

Systiva® 333 FS îți va crește eficiența activităților din fermă

  • Scapi de grija aplicării primului tratament la momentul optim în primăvară
  • Poți aplica erbicidul independent de aplicarea fungicidului T1
  • Plantele vor fi sănătoase încă de la semănat
  • Beneficiezi de protecție îndelungată împotriva patogenilor
  • Cultura va avea un start excelent în noul sezon
  • Riscurile se reduc, iar potențialul de producție este asigurat
  • Ai mai puține activități de făcut în primăvară

Beneficiile suplimentare AgCelence®

Tehnologia AgCelence® marchează o nouă era de fungicide de la BASF. AgCelence® reprezintă excelența în agricultură și oferă beneficii care setează noi standarde, dincolo de protecția convențională a plantelor. Acestea se bazează pe efectele fiziologice care asigură o stare excelentă de sănătate a plantelor, vitalitate și rezistență sporită la factorii de stres.

Folosind produse din gama AgCelence® vei permite plantelor să își atingă potențialul genetic în condiții optime. Iar rezultatul final se va concretiza nu doar în menținerea plantelor sănătoase în condiții de stres, ci în special în sporuri semnificative de producție.

BASF investește permanent în cercetare și dezvoltarea de noi produse cu efecte AgCelence®, care să asigure succesul fermierilor. Tehnologia AgCelence® nu se limitează nici la Europa, nici la cereale. Această gamă se bucură de un succes global. BASF are produse din aceeași gamă AgCelence® pentru mai mult de 60 de culturi și în peste 30 de țări din toată lumea.

Recomandări de aplicare și perioada de eficacitate

Suprapunerea tratamentelor nu este recomandată - odată ce semințele au fost tratate cu tratament sămânță, acestea nu trebuie supuse unui tratament secundar cu Systiva®!

Obține independența față de condițiile climatice

În mod frecvent se întâmplă ca aplicarea fungicidului să nu fie posibilă la momentul optim. Systiva® 333 FS este produsul ce se aplică odată cu tratamentul seminței – nu este nevoie de aplicare în timpul vegetației și astfel nu mai este necesar să aștepți vremea bună ca să intri în câmp.

Contribuie la o agricultură durabilă

Durabilitatea producției agricole constituie un factor important în administrarea unei ferme moderne. Modificarea protecției de la aplicarea pe frunză la aplicarea pe semințe înseamnă că nu mai este necesară efectuarea unei pulverizări suplimentare de fungicid. Grație acestui fapt poți pot folosi eficient resursele limitate. În plus, mai puține treceri ale tractoarelor înseamnă o mai mică compactare a solului, mai puțin combustibil consumat și un consum mai mic de apă.

Systiva® 333 FS contribuie la creșterea vitalității plantelor

Numărul mai mare de plante răsărite la hectar constituie o bază pozitivă pentru o producție bună. Unele tratamentele standard pe bază de azoli pot întârzia răsărirea plantelor. În această privință, Systiva® 333 FS este un produs extrem de sigur. Testele FNAMS (Federația Națională a Agricultorilor Multiplicatori de Semințe din Franța) au arătat că, în condiții normale de temperatură, semințele tratate cu Systiva® 333 FS manifestă o răsărire cu până la 7 % mai bună. Iar vitalitatea acestora duce la o rată de germinare cu până la 11% mai mare în condiții de temperaturi scăzute.

Rata de germinație crescută, răsărirea uniformă și starea de sănătate excelentă, dată de beneficiile AgCelence® se concretizează într-un număr mai mare de plante la hectar.

Plantele tratate cu Systiva® 333 FS determină dezvoltarea unui sistem radicular puternic, chiar și în absența atacului agenților patogeni. Testele de laborator ADAS Boxworth au demonstrat că plantele tratate cu produsul Systiva sunt mai viguroase și au o creștere a biomasei rădăcinilor cu 36% fata de plantele martor.

În afară de vitalitatea ridicată crește și lungimea totală a rădăcinii, cu până la 29% comparativ cu plantele netratate. Grație unor rădăcini mai puternice și mai lungi, absorbția apei și a nutrienților din sol este mult mai eficientă. Astfel, se îmbunătățește dezvoltarea chiar și în condiții neprielnice, precum soluri cu conținut scăzut de humus și nutrienți sau perioade lungi de secetă.

Plantele tratate cu Systiva® 333 FS au o capacitate mai mare de a trece peste temperaturile reci, extreme, de pe timpul iernii. Vigoarea lor este mai bună în primăvară. Datele studiilor BASF confirmă o suprafață de masă foliară cu până la 54% mai mare la varianta tratată cu Systiva® 333 FS.

Producții mai mari și mai sigure: Testele interne BASF au arătat clar contribuția efectelor fiziologice AgCelence® la dezvoltarea cerealelor, în special în condiții neprielnice. Tratamentul cu Systiva® 333 FS, urmat în vegetație de tratamentul T2 face ca sporurile de producție să fie de aproximativ 9%, în condiții normale de câmp.

Mergi sus