Cum te poate ajuta Systiva® 333 FS să obții rezultate excelente, chiar și în zone cu presiune mare de infecție

VIDEO: Ce spune fermierul Marian Coneac despre eficacitatea noului fungicid inovator Systiva® 333 FS

Produsul Systiva® 333 FS este un nou fungicid, produs de BASF, care schimbă complet regulile, atunci când vine vorba despre protecția foliară a cerealelor. Motivul e simplu: Systiva® 333 FS nu se aplică în T1 sau T2, precum celelalte fungicide obișnuite, ci odată cu tratamentul seminței, asigurând protecția foliară chiar de la început.

Acest nou concept vine cu o serie de avantaje extraordinare pentru fermierii cultivatori de cereale. Culturile nu doar că beneficiază de un start excelent în toamnă și primăvară, dar sunt protejate împotriva agenților patogeni chiar de la stadiul de semințe. În plus, aplicarea fungicidului Systiva® 333 FS poate ajuta la amânarea sau chiar la eliminarea primului tratament fungicid din primăvară.

Mai există însă o situație în care un produs precum Systiva® 333 FS se dovedește neprețuit: atunci când presiunea de boli este foarte ridicată. Una dintre cauzele principale poate fi chiar zona în care se cultivă respectiva cultură. Microclimatul acesteia poate fi benefic agenților patogeni, ducând la o răspândire rapidă, respectiv la atacuri foarte puternice. Este și cazul agricultorului Marian Coneac, de la SC Promat SRL, în județul Satu Mare.

”Am încercat și am folosit noul fungicid Systiva® 333 FS la grâul pentru sămânță, într-o zonă în care am avut o presiune extraordinar de mare de infecție cu Erysiphe, deci cu făinare. Este vorba de o zonă cu un microclimat foarte favorabil acestei boli specifice, care se instalează rapid în primăvară.

Faptul că am folosit Systiva® 333 FS, cumulat cu celelalte măsuri agrotehnice, ne-au adus într-o zonă de eficiență absolut detașată față de tot istoricul pe care îl avem. Substanța activă din produsul Systiva® 333 FS este o substanță chiar inovatoare, în sensul că utilitatea acesteia poate fi probată cu succes încă din stadiul tratamentului la sămânță”, spune Marian Coneac.

Bineînțeles, Systiva® 333 FS mai are și alte avantaje semnificative. Aplicarea acestui nou fungicid ajută nu doar la eliminarea timpului pierdut cu intrarea în câmp, ci și cu optimizarea activității în fermă. În plus, mobilitatea unică a substanței active fluxapiroxad asigură eficacitate și rapiditate. Și, nu în cele din urmă, efectul de înverzire AgCelence® garantează sporuri semnificative de producție.

Produse BASF recomandate

Mergi sus