Vinurile din Dobrogea au dominat clar cea de-a doua etapă regională ”Povești cu vinuri românești”

Vezi ce vinuri vor concura în marea finală a concursului BASF și cum te poți înscrie la ultimele două etape

Viticultorii dobrogeni au fost marii câștigători ai celei de-a doua etape regionale a concursului ” Povești cu vinuri românești ”. Din totalul celor 111 probe de vin înscrise de producătorii din Muntenia și Dobrogea, comisia de jurizare formată din degustătorii autorizați ADAR a ales 9 vinuri finaliste. 8 dintre acestea provin de la viticultorii dobrogeni.

Evenimentul a avut loc într-un cadru maiestuos, pus în scenă într-un decor care amintește de arta impresionantă a teatrului. O atmosferă menită să scoată în evidență profesionalismul și arta aflată în spatele fiecărei sticle de vin, întrucât producătorii de struguri, oenologii și vinurile merită aplauze la scenă deschisă.

Participanții la simpozionul etapei dedicate regiunilor viticole Muntenia și Dobrogea au putut afla detalii despre tehnologiile și metodele eficiente de protecție a viței de vie, precum și informații despre cele mai noi produse din portofoliul BASF, dedicate acestei culturi, precum fungicidele Sercadis® sau Delan® Pro , produse care se regăsesc și în componența pachetelor tehnologice promoționale adresate viticultorilor .

Comisia de jurizare, prezidată de domnul Marin Vasile, a apreciat calitatea deosebită a vinurilor, remarcând saltul calitativ față de anul trecut, datorat investițiilor în tehnologizare și creșterii profesionalismului celor implicați în domeniu.

Cramele Trantu și Gabai au fost marii câștigători ai zilei, fiecare având două probe finaliste. La categoria vinurilor albe, pe primul loc s-a clasat un Chardonnay, din 2017, produs de Crama Trantu. Crama Gabai a ocupat următoarele două locuri de pe podium, cu un Sauvignon Blanc, respectiv un Riesling Italian, ambele obținute în 2018. ( citește interviul cu reprezentantul Cramei Gabai )

La categoria vinurilor rose, cel mai apreciat a fost un Cabernet Sauvignon, din 2018, produs de Crama Nostalgic. Pe locul doi s-a clasat un Merlot, din 2018, obținut de Crama Hamangia. Comisia a apreciat și cupajul celor de la Crama Rasova, din Pinot Noir, Shiraz și Fetească Neagră, din 2018.

2016 a fost un an bun pentru Feteasca Neagră. Drept dovadă, toate cele trei vinuri finaliste, în categoria vinuri roșii, au fost Fetească Neagră din 2016, produse de Domeniile Săhăteni, Crama Trantu, respectic Crama Alira. Cele 9 vinuri finaliste, alese în cadrul etapei a doua, se vor alătura vinurilor câștigătoare din Moldova, concurând în Marea Finală Națională de la Sinaia, pentru premii în valoare totală de aproape 18.000 de euro.

Viticultorii din Oltenia, Banat și Transilvania se pot înscrie la concursul ”Povești cu vinuri românești 2019”, urmând instrucțiunile de aici .

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Mergi sus