Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Managementul samulastrei de rapiţă Clearfield

Samulastra de rapiţă a devenit o buruiană tot mai frecventă în culturi datorită, în principal reducerii timpului de rotaţie şi revenirii tot mai des în cultură (de exemplu: rapiţă/grâu/grâu/rapiţă). Acest tip de rotaţie, bazat mai mult pe considerente economice, a înlocuit tipul de rotaţie tradiţional al culturilor şi determină astfel mai multe probleme fitosanitare mai ales referitoare la presiunea exercitată de boli şi buruieni. Ca buruiană, samulastra de rapiţă are o serie de caracteristici care pot crea uneori probleme.

Oricum rapiţă ca samulastră nu constituie un pericol mare în culturile următoare. Numeroase programe, măsuri culturale şi chimice sunt disponibile pentru a combate samulastra de rapiţă. Aceste măsuri sunt parte a practicilor comune pe care le folosesc în mod current de fermierii din Europa.

Dar controlul samulastrei de rapiţă Clearfield necesită planificare din timp, deoarece această samulastră arată o toleranţă crescută la anuminte erbicide folosite în culturile următoare. Rapiţă Clearfield posedă, până la o anumită limită, toleranţă la anumite erbicide cu mod de acţiune de inhibare ALS, care afectează eficacitatea acestora în combaterea samulastrei de rapiţă Clearfield. Faţă de modalitatea actuala de combatere a samulastrei de rapiţă, bazată adesea numai pe erbicide sulfoniluree sau alte erbicide ALS (grupa B, HRAC), fermierii trebuie să îşi adapteze strategia de combatere a samulastrei de rapiţă Clearfield, prin includerea de erbicide care nu aparţin grupei ALS sau în combinaţie cu erbicide din grupa ALS.

  • Culturi
Unealta noastră de management a samulastrei de rapiţă Clearfield vă ajută să selectaţi erbicidul potrivit pentru cultura postmergătoare. Se vor utiliza numai produse omologate în România. Întotdeauna citiţi şi respectaţi instrucţiunile de folosire de pe eticheta produsului.
Rapiță
Rapiță

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.