BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Banatului

Este situată în sud-vestul României, având la sud granița cu Serbia, în nord Valea Mureșului și la est Munții Banatului. Relieful coboară de la altitudinea de 500 m, până la 100 m, parcurgând zone de deal și apoi de câmpie.

Istoria acestei podgorii se leagă strans de istoria centrelor viticole, localități atestate istoric începând cu secolul al XIV-lea, de exemplu, Recaș.

Clima este temperat-continentală, cu influențe mediteraneene, precipitații între 500-700 mm, condițiile pentru viticultură sunt prielnice, neexisitând temperaturi extrem de scăzute, iar căldura este bine echilibrată pentru a favoriza creșterea și coacerea deplină a strugurilor.


Soiurile cultivate aici sunt atât pentru vinuri albe, cât și pentru cele roșii. Menționăm așadar Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Riesling Italian, Fetească Regală, Merlot, Cadarca, Steinschiller, Creată de Banat ș.a.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.