BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Dealu Mare

Aflată la limita dintre Subcarpați și Câmpia Dunării, suprafața sa se întinde între râurile Teleajen la vest și Buzău, la est.

Istoria ne dă suficiente mărturii încât să credem că viticultura a fost însemnată aici încă din vremuri străvechi, iar uneltele și obiectele găsite de arheologi (vase de băut, unelte) întăresc această afirmație. Dovezile scrise apar în secolul al XV-lea, ca în cazul multor altor podgorii.

Filoxera grăbește atât procesul de instruire al viticultorilor, cât și refacerea viilor. Se realizează Pepiniera Pietroasa în 1893, prima pepinieră de viță de vie a României. În 1907 se înființează o Școală Elementară de Viticultură, iar în 1924 ia naștere prima Stațiune de Cercetare Viticolă și Oenologică din România .

Clima temperat-continentală oferă un cadru favorabil viticulturii, susținută și de relieful deluros, care coboară armonios spre câmpie, ajungând de la altitudinea de 700 m pana la 100 m. Precipitațiile sunt în jur de 600 mm pe an.

Mândria podgoriei Dealu Mare o reprezintă soiurile roșii. Dintre acestea menționăm soiurile: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Tămâioasă Românească, Busuioacă de Bohotin, precum și Fetească Neagră ș.a.

Centre viticole reprezentative sunt Breaza, Boldești, Valea Călugărească, Urlați-Ceptura, Tohani, Merei, Zorești, Seciu, Pietroasa.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.