BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Drăgășani

Se află în regiunea Olteniei, pe malul drept al Oltului, unde relieful deluros are altitudinea cuprinsă între 200-500 m. Are la nord Subcarpații Getici, iar la sud Câmpia Română.

Mergând pe firul istoriei, ne oprim în secolul al XIV-lea, când avem dovezi despre practicarea viticulturii pe aceste meleaguri, cu suprafețe demne de luat în seamă. Documentele aparțin domnitorilor Mircea cel Bătrân, Vlad Dracul, Radu cel Mare.

Vinurile erau apreciate la nivel european, cu distincții importante și premii obținute în Franța și Italia, la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Se cultivau soiuri autohtone, bine înrădăcinate în tradiția locului, (de pildă, Tămâioasa românească, Crâmpoșie), iar după criza filoxeriei se va înființa o pepinieră de viță de vie, la Drăgășani. Interesul crescut pentru producții deosebite și calitate superioară, s-a arătat și prin crearea Școlii de Viticultură (1948).

Clima este temperat-continentală, favorizată de mase de aer mediteranean, cu precipitații anuale medii de 600 mm.

Dintre soiurile cultivate aici se remarcă Tămâioasa românească, Fetească Regală, Fetească Albă, Crâmpoșie selectionată.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.