BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Huși

Este situată într-o zonă deluroasă, cu altitudine cuprinsă între 350-400 m, în partea estică a Podișului Central al Moldovei, la est fiind mărginită de valea Prutului.

Dacă ne întoarcem în timp, aflăm că vița sălbatică (Vitis silvetris) a fost prezentă aici încă din anul 7000 i.Hr., viticultura fiind o activitate cu istorie și tradiție îndelungată. Documentele scrise din secolul al XV-lea arată că viticultura a reprezentat o activitate continuă pe aceste meleaguri.

Breasla viticultorilor și a pivnicerilor este menționată în mărturiile istorice ca având o poziție socială mai bună decât cea a agricultorilor.

La 1897 este formată la Huși prima societate a viticultorilor pentru combaterea filoxerei și pentru revigorarea plantațiilor, pentru promovarea vinurilor, înființarea unei școli de viticultură (fapt realizat în 1908) și crearea unei reviste de viticultură.

Clima este temperat-continentală. Precipitațiile anuale sunt între 550-650 mm. Printre soiurile cultivate se numără Zghihara Albă, emblematic pentru această podgorie, Pinot Gris, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Tămâioasă Românească, Busuioacă de Bohotin, s.a.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.