BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Iași

Se află în județul Iași, la limita dintre Câmpia Moldovei și Podișul Central al Moldovei. Relieful este colinar, altitudinea medie fiind în jur de 150 m.

Arhivele mănăstirilor atestă tradiția cultivării viței de vie în această zonă, consemnându-se donațiile lui Ștefan cel Mare către Mitropolia din Suceava (o vie de la Socola). Cele mai mari suprafețe cultivate erau proprietățile mânăstirilor, după care au început să fie deținute și de negustori și boieri, mărindu-se și suprafața podgoriei.

Climatul este temperat continental, cu ploi repartizate foarte bine pe anotimpuri, fapt ce favorizează pârguirea bună a strugurilor.


Vinurile obținute în podgoria Iași sunt preponderent albe. Printre soiurile întâlnite aici, amintim Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Busuioacă de Bohotin, dar și Pinot Noir, Băbească Neagră, Cabernet Sauvignon.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.