BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Miniș-Maderat

Mărginită la sud de râul Mureș, aflată în județul Arad, această podgorie iși trage numele de la cele două centre viticole Miniș și Maderat.

Căutând originea viticulturii aici, ne întoarcem până în vremea românilor, care ne-au lăsat ca „amprente” ale acestei activități intens practicate unelte și monezi închinate viticulturii. Poposind în secolul al XI-lea, descoperim documente care vorbesc despre cultura viței de vie, aceasta fiind de o importanță deosebită îin regiune. În 1880 se înființează Școala de Viticultura de la Miniș, urmând ca, după eforturi susținute, în 1957, să ia naștere Stațiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultură.


Clima este temperat-continentală. Despre soiurile cultivate aici, putem spune că sunt destul de variate, podgoria fiind cunoscută în special pentru vinurile roșii. Se cultivă astfel Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Cădarcă, Merlot, Burgund Mare. Dintre soiruile pentru vinuri albe amintim Fetească Albă, Fetească Regală, Muscat Ottonel.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.