BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Murfatlar

Este o podgorie renumită și apreciată. Făcând parte din regiunea viticolă a Dobrogei, această podgorie are o însemnată comoară istorică viticolă, pe care o poartă cu sine cu demnitate până în zilele noastre.

Dobrogea a devenit un simbol al culturii viței de vie în țara noastră, întrucât practicarea sa cu rezultate deosebite începe în secolele VI-VII, altfel spus, zona aceasta plămădește printre primele urme de cultivare a viței de vie pe tărâm românesc.

Având deschidere la Marea Neagră, dar și la Dunăre, regiunea a cunoscut influențele grecilor, care au construit aici cetăți-oraș. De atunci, ne-au rămas obiecte care conțin motive ale strugurilor și viței de vie.


Un moment important l-a reprezentat, după filoxera, plantarea în Valu lui Traian a unor soiuri frantuzești pentru vin spumant: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. „Lacrima lui Ovidiu” va fi produs pentru prima dată în 1915 (vin licoros românesc, cu grad de maturare și învechire ridicat, ce îi sporește valoarea).

Și dezvoltarea podgoriei continuă...

În 1939 sunt înființate plantații experimentale, iar în 1943, se fondează Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație.

Podgoria se află la mică distanță de Constanța, este străbătută de râul Carasu și are o altitudine de aproximativ 100 m. Clima este continentală, aridă, foarte călduroasă, iar iernile destul de blânde. Precipitațiile sunt, anual, în medie de 400 mm.

Dintre soiurile cultivate, amintim Pinot Gris, Chardonnay, Riesling Iitalian, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Fetească Neagră.

Centrele viticole ale podgoriei sunt: Murfatlar, Cernavoda, Medgidia.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.