BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Ștefănești Argeș

Situată în Podișul Getic, având în stânga râul Argeș, relieful acestei zone coboară de la 400 m la 100 m altitudine, redând condiții favorabile pentru cultivarea viței de vie.

Clima compensează variațiile de altitudine care au determinat lipsa continuității suprafețelor cultivate, acestea fiind mai mult împrăștiate. Putem vorbi, așadar, de o climă temperat-continentală, străbătută de mase de aer mediteranean, precipitațiile anuale fiind în medie de 600 mm.

Dacă apelăm la istorie, aflăm că practicarea viticulturii în această regiune are o tradiție îndelungată, găsindu-se vechi recipiente din lut pentru vin, iar primele documente scrise datează din secolul al XVI-lea.
În 1907 se înființează Societatea Agricolă de Viticultura, în orașul Pitești, care va publica și revista “Podgoreanul”, iar activitățile pentru dezvoltarea culturii viței de vie vor culmina în anul 1959 cu deschiderea Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura și Vinificație.

Se cultivă preponderent soiuri pentru vinuri albe, dintre care amintim Sauvignon Blanc, Fetească Albă, Riesling Italian, Aligoté. Printre soiurile pentru vinuri roșii se numără și Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.