BASF Divizia Agro
Adaptat la nevoile Dvs::
 
 
 
On
Off

Podgoria Tărnave

Este cea mai mare podgorie a regiunii viticole Transilvania, care și-a construit de-a lungul vremii o istorie bogată, cu un prestigiu hrănit în permanență de calitatea vinurilor produse aici.

Prin intermediul arheologiei, au fost găsite obiecte folosite în viticultura, ce datează din secolul VI i.Hr. Prin intermediul românilor, au fost introduse noi sortimente de viță de vie, așadar dezvoltarea înregistrată de această cultura de pe valea Târnavelor a luat o amploare și mai mare, devenind renumită și pe alte meleaguri.

Relieful întâlnit aici are o altitudine cuprinsă între 300-600 m, este deluros și face parte din Podișul Târnavelor. Regiunea este străbătută de râurile Târnava Mică și Târnava Mare, de unde provine și denumirea podgoriei.
Clima este temperat-continentală. Fiind situată în interiorul arcului carpatic, temperaturile podgoriei sunt deseori foarte scăzute în timpul iernii, ceea ce presupune îngrijire atentă și protecție a viței de vie.

Printre soiurile cultivate se numără în mod deosebit cele pentru vinuri albe: Fetească Albă, Fetească Regalâ, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling Italian s.a.

Căutare avansată

Selectaţi criterii pentru a obține informații despre produs detaliate.

Utilizaţi cu precauţie produsele fitosanitare. Citiţi întotdeauna eticheta şi informaţiile despre produs înainte de utilizare. Atenţie la simbolurile şi indicaţiile de pericol.