Arbuști fructiferi și căpșuni

Cultura căpșunului (Fragaria x ananassa) are nevoie de respectarea strictă a tehnologiei de cultură pentru a se obține o recoltă bogată.

Dacă ai decis să pui bazele unei culturi de căpșuni, trebuie să ai în vedere cerințele acesteia:

  • Temperaturi optime: 10-25 grade Celsius.
  • Evită terenul umbros, lumina este importantă pentru această cultură.
  • Soluri potrivite: reavene, bogate în materie organică, afânate și bine drenate.
  • Ia în calcul irigarea prin picurare.
Printre culturile bune premergătoare, enumerăm: morcovul, usturoiul, ceapa, orzul, triticalele, grâul, lucerna, soia, mazărea, fasolea sau bobul.

Moduri de plantare:

  • Manual
  • Mecanizat
Este foarte important să acorzi cea mai mare atenție protejării culturii de căpșuni împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor care pot reduce masiv recolta.

  • Dintre bolile căpșunului enumerăm: Putregaiul cenușiu, Pătarea albă a frunzelor, Mana coletului, Antracnoza, Putregaiul umed și Făinarea Căpșunului.
  • Dăunătorii culturii de căpșuni: afide, acarieni, cărăbușul de mai, viermii sârmă, gândacul păros, nematozii, limaxul cenușiu.
BASF are experiența și soluțiile pentru a-ți proteja culturile împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor și te poate ajuta să obții culturi bogate și sănătoase .

Mergi sus