De acum, poți cumpăra hibrizi performanți de floarea soarelui de la BASF

BASF își îmbogățește portofoliul de semințe, odată cu intrarea pe segmentul culturii de floarea-soarelui

Floarea-soarelui este una dintre cele mai importante culturi pentru Europa, fiind cultivată pe mai mult de 18 milioane de hectare. Rusia, Ucraina, România, Bulgaria și Ungaria cultivă peste 90% din suprafața totală europeană. Datorită beneficiilor pentru sănătate, uleiul de floarea-soarelui joacă un rol important în nutriția noastră modernă.

Floarea-soarelui este totodată esențială pentru rotația culturilor. De multe ori, această cultură este etichetată drept ”ecologică”, deoarece necesită o cantitate limitată de azot pentru a se dezvolta. În plus, hibrizii de floarea-soarelui tolerează bine seceta, ceea ce îi face adaptați la noile condiții climatice.

România are o tradiție îndelungată în cultivarea acestei plante. E demn de menționat că noi am fost prima țară din lume în care s-au cultivat hibrizi de floarea-soarelui, produși pe scară comercială, pe baza liniilor androsterile, conform INCDA Fundulea . Aceștia au fost creați la Institutul de Cercetări pentru Cereale și Plante Tehnice de la Fundulea. În ultimii ani, tehnologia de cultivare a florii-soarelui s-a îmbunătățit constant. La fel și calitatea hibrizilor de floarea soarelui, grație investițiilor permanente pe care companiile producătoare le-au făcut în cercetare și dezvoltare.

BASF a fost prima companie din lume care a introdus pe piața globală o tehnologie de combatere a buruienilor, capabilă să rezolve problemele create de infestare în numeroase culturi. Tehnologia Clearfield® și-a găsit utilitatea în special la floarea-soarelui.

Datorită tuturor acestor avantaje pentru fermieri și consumatori și în special datorită poziției puternice pe care o deține în privința tehnologiei pentru floarea-soarelui, compania BASF va intra pe piața semințelor de floarea soarelui. Prin accesul la genetica de top, BASF poate oferi fermierilor un portofoliu complex de produse pentru această cultură.

Prin urmare, fermierii vor putea beneficia de unul dintre programele de ameliorare-cercetare de top, la nivel mondial. Pentru Romania, compania BASF va alege hibrizii adaptați pentru condițiile tehnologice și climatice din țara noastră. Peste 8000 de hibrizi sunt creați și testați în fiecare an, ceea ce permite companiei BASF să aibă o bază lară de selecție, pentru a putea oferi un portofoliu variat de hibrizi din fiecare segment de floarea soarelui: convențional, Clearfield® și Clearfield® Plus.

În România, BASF va lansa primii doi hibrizi de floarea-soarelui, hibrizi din segmentele Clearfield® și Clearfield® Plus, urmând ca în anii următori, după testări minuțioase, să lansăm un număr semnificativ de hibrizi adaptați condițiilor climatice și de sol din toată țara.

Mergi sus