Făinarea viței de vie – condiții favorabile de apariție și importanța prevenirii bolii

Interviu cu directorul de cercetare al SDCDPVP Pietroasa-Istrița

Deorece atacul pe boabe duce și la instalarea putregaiului cenușiu, făinarea rămâne una dintre cele mai păgubitoare boli ale viței de vie. Aceasta influențează decisiv nu doar cantitatea de vin, cât și calitatea acestuia.

Am vorbit despre condițiile favorabile instalării acestei boli, precum și despre metodele de prevenire cu Alina Donici, Director de Cercetare la SDCDPVP Pietroasa – Istrița, jud. Buzău.

În 2020, și în această zonă au apărut condițiile favorabile infecției, astfel că decizia a fost să se aplice număr mare de tratamente fitosanitare, alternate sistemic-contact.

Detalii despre argumentele care stau în spatele decizie găsești în interviul video.

Culturi similare

Ce tratamente poți face dacă ai o suprafață mică de viță de vie

Tratamente și doze de aplicare dacă folosești pompa de spate sau atomizor

Vezi recomandările BASF

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Cum se calculează doza de produs pentru suprafețele mici și foarte mici

Vezi tabelul de conversii pentru produsele BASF disponibile sub formă de microambalaj

Citește recomandările

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum
Mergi sus