Pachetul de erbicide pentru porumb Rekord® Max: părerile fermierilor

Ce spun agronomii care au folosit noul pachet Rekord® Max la cultura porumb

Un teren fără buruieni e o mândrie pentru orice fermier. Mai ales când vine vorba de cultura porumbului. Pentru aceasta, BASF a creat o soluție eficientă, capabilă să combată integral buruienile în postemergență, dintr-o singură aplicare.

Pachetul Rekord Max de la BASF este una dintre puținele soluții de pe piață care combină 3 substanțe active și 3 moduri de acțiune: tritosulfuron, dicamba și nicosulfuron. În componența pachetului intră trei produse: erbicidul Callam® 2kg (doza 0,4 kg/ha), erbicid Samson® Extra 6 OD 3,5 litri (doza 0,7 l/ha) și adjuvantul Adjuvantul DASH® HC 5 litri (doza 1 l/ha). Un pachet Rekord™ Max se poate utiliza pentru o suprafață de 5 hectare. Fermierii care au folosit acest pachet de erbicide pentru porumb sunt cât se poate de mulțumiți. Iată ce spun:

Marian Coneac, SC Promat SRL, jud. Satu Mare

În strategia de prevenire, control și combatere a buruienilor elaborăm și îmbunătățim an de an numeroase ”rețete”, dacă le pot spune așa, de erbicide utilizate pentru controlul buruienilor din cultura porumbului.

Acolo unde cunoaștem istoricul și zona ne-o permite, mergem pe rețete de control în psotemergența porumbului. Așa am testat acest produs din portofoliul BASF, pachetul Rekord® Max. L-am folosit, pot spune că e un pachet complex, cu trei substanțe active, care se completează una pe cealaltă, de așa manieră, încât întreg spectrul de buruieni, monocotile, dicotile, anuale sau perene, poate fi controlat cu succes, astfel încât, după stadiul de 6-8 frunze, cultura de porumb rămâne liberă de buruieni.

Rekord® Max este un pachet complex, însă trebuie avut în vedere faptul că trebuie ca fermierii trebuie să înțeleagă și să aplice corect acest pachet. Costurile acestui pachet, aplicat corect, la momentul potrivit, nu sunt doar acoperite, sunt depășite cu mult de performanțele pe care cultura de porumb, eliberată de toate buruienile, le poate atinge, din acest punct de vedere.

Aș recomanda acest pachet doar pentru un fermier care înțelege cum funcționează aceste substanțe, cum le poate aplica, în ce fenofază, în ce spectru de buruieni. Pentru un fermier care nu înțelege încă aceste aspecte, îi recomand să o ia pe etape, respectiv să nu facă lucrurile de capul lui, ci să întrebe, să apeleze la cei ce sunt în măsură să îi dea sfaturi bune, și aici mă refer inclusiv la oamenii din echipa BASF, care sunt prezenți în teritoriu.

Gheorghe Tirpe, SC Patrol Service SRL, jud. Bihor

Am folosit în ultimul an pachetul Rekord® Max, pachet nou apărut pe piață. Am avut în vedere că pachetul, potrivit pentru o suprafață de 5 hectare, combate integral tot spectrul de buruieni, atât dicotilele anuale și perene, cât și monocotilele anuale și perene, prin cele trei substanțe active din el, adică prin dicamba și tritosulfuronul din Callam® , plus nicosulfuronul, într-o cantitate destul de însemnată, 60 g/l, dacă țin bine minte, din produsul Samson® Extra 6 OD. Aceste substanțe reușesc, împreună cu adjuvantul Dash® HC, să își facă treaba foarte bine, atunci când sunt aplicate la momentul oportun.

La buruienile dicotile avem probleme destul de mari cu loboda, cu ciumăfaria, cu Datura. Și pălămida ne-a făcut mulți ani mari probleme, la fel și Cirsium. Din cealaltă categorie, monocotilele, cunoscutele și nelipsitele Echinocloa, Setaria și Sorghum, atât din sămânță, cât și din rizomi, ne-au dat bătăi de cap. Dar, cum am spus, pachetul Rekord® Max pune buruienile cu botul pe labe, ca să zic așa, atunci când e aplicat la momentul oportun.

Nicolae Goana, SC SoLProd SRL, jud. Giurgiu

Am folosit noul pachet Rekord® Max. Bine, am folosit și înainte, pachetul anterior, Rekord. Am fost foarte mulțumit de el. Am aplicat pachetul Rekord® Max în stadiul de vegetație 4-6 frunze ale porumbului. Pachetul Rekord® Max mi-a asigurat o curățenie perfectă în lanul de porumb. Singurul care m-a satisfăcut a fost pachetul Rekord® Max, care mi-a eliminat și dicotilele și monocotilele. L-ai aplicat o singură dată și rezolvi dintr-un foc și buruienile monocotile, și pe cele dicotile.

Cosmin Micu, SC Procereal Agrosan SRL, jud. Arad

Am folosit pachetul Rekord® Max, de la BASF, pentru cultura porumbului. Din punctul meu de vedere, este o soluție complexă, mai ales în situațiile în care nu avem precipitații, făcând o aplicare preemergentă, într-o doză mică, cu efect excelent. Combați buruienile cu o aplicare la stadiul de 5-6 frunze ale porumbului. Este o soluție eficientă, care te scapă de buruieni.

Buruienile combătute de Rekord® Max la noi au fost gramineele, Setaria, Ditigaria, Echinocloa, Sorghum halepense. La partea de dicotile am avut Cirsium, Xanthium, Datura, Amaranthus, Chenopodium, chiar și Convolvulus.

Viorel Ilaș, SC Comis SRL, jud. Bacău

A fost primul an când am folosit pachetul Rekord® Max. Sunt foarte mulțumit de el. Am avut culturi foarte curate. Noi nu avem costrei în zonă, principala problemă ne-o făceau buruieni precum cornuți, pălămida, susaiul. Însă pachetul Rekord™ Max a lăsat porumbul curat de buruieni.

Suntem foarte mulțumiți de Rekord® Max. Sigur îl vom păstra în tehnologia noastră și îl vom folosi și la anul, mai mult, îl vom extinde la o suprafață și mai mare. Mai ales că, având în vedere cum a fost toamna, se pare că suprafața de porumb plantată în 2019 va crește spectaculos, nu doar la noi, probabil. În aceste condiții, ne orientăm spre erbicide eficiente, care să ne asigure o cultură curată de porumb.

Fără nicio ezitare, spun că e Rekord® Max un pachet foarte bun de erbicide la porumb, pe care îl recomand cu căldură tuturor fermierilor.

Culturi similare

Mergi sus