BASF a prezentat la Diosig cele mai noi tehnologii pentru protecția culturii de porumb

Peste 450 de fermieri au fost prezenți la cea de-a 9-a ediție a evenimentului ”Ziua porumbului”

De nouă ani, trei dintre cei mai mari distribuitori de inputuri agricole organizează la Diosig evenimentul ”Ziua porumbului”. Este unul dintre cele mai mari evenimente de interes pentru agricultorii din vestul țării, iar anul acesta au participat la Diosig peste 450 de fermieri. Nu mai puțin de 35 de companii producătoare de hibrizi, produse pentru protecția plantelor sau utilaje agricole au expus ultimele noutăți în materie de inputuri pentru agricultori.

Evenimentul este organizat de Agroind Cauaceu, în parteneriat cu Agrotex și Promat Tășnad. Ca în fiecare an, compania BASF a prezentat produsele inovatoare de protecție a culturii de porumb, prin care hibrizii performanți pot fi ajutați să își atingă potențialul maxim de producție. Tehnologiile BASF de combatere a buruienilor din cultura de porumb pe care BASF le-a aplicat în cadrul solelor expuse la Diosig sunt: erbicidul Frontier® Forte, pachetul Rekord™ și erbicidul Akris® .

”A fost un eveniment la care firma BASF participă începând de la prima ediție, la fel ca și la ”Ziua grâului”. Ne străduim întotdeauna ca tehnologia prezentată să fie la înălțimea așteptărilor. Noutatea de anul acesta a fost erbicidul Akris®. Intenția noastră este să venim mereu în întâmpinarea fermierilor, să le înțelegem nevoile și să ne adaptăm tehnologiile de protecție a plantelor. Anul acesta au fost prezentați 166 de hibrizi de porumb. Treaba noastră e ca prin tehnologiile BASF de protecție a porumbului, respectiv erbicide, să ne asigurăm ca hibrizii să își atingă potențialul maxim de producție”, spune Marius Farcaș, regional manager BASF pentru regiunea de vest.

”M-a impresionat implicarea BASF, au adus un plus evenimentului”

Pentru ”Ziua porumbului” de anul acesta, specialiștii BASF au prezentat două variante de tehnologii. Pe una dintre sole s-a aplicat preemergent erbicid Frontier® Forte în doză de 1,2 litri la hectar. Cea de-a doua variantă a constat în folosirea erbicidului Akris®, în doză de 3,5 l/ha, aplicat în postemergența timpurie, în stadiul de două frunze adevărate ale porumbului. ”Ulterior, ambele variante au beneficiat de aplicarea pachetului Rekord™, la stadiul de 4-6 frunze, atunci când anumite buruieni monocotiledonate au atins înălțimea de 12-25 cm”, explică Marius Farcaș. Pachetul Rekord™ este compus din erbicidul Kelvin® Top, care se aplică în doză de 1,5 l/ha, erbicidul Cambio®, ce se aplică în doză de 2l/ha și adjuvantul Dash® HC, în doză de 0,6 l/ha.

Fiind un produs lansat anul acesta în România, erbicidul Akris® pentru porumb a suscitat cel mai mult interesul fermierilor. Reprezentanții BASF au explicat agricultorilor prezenți la ”Ziua porumbului” care este perioada optimă de aplicare a erbicidului Akris®, cum acționează acesta și care este spectrul de combatere a buruienilor. Prezența BASF a fost apreciată și de organizatori. ”Tehnologia care este prezentată la evenimentul nostru este una avansată. Evenimentul le-a dat fermierilor posibilitatea de a vedea cum se comportă fiecare hibrid de porumb în aceleași condiții, fără irigații. Anul acesta, am avut 166 de hibrizi de porumb, de la grupa FAO 200 pana la FAO 580, iar producțiile au variat de la 10 la 16,6 tone la stas. BASF participă an de an la evenimentele organizate de noi. S-au ridicat la nivelul ”Zilei porumbului”, m-a impresionat implicarea lor”, spune Raul Savin, directorul comercial al Agroind Cauaceu, unul dintre cei trei organizatori ai evenimentului de la Diosig.

Galerie poze "Ziua porumbului"

Culturi similare

Mergi sus