Seria simpozioanelor de iarnă BASF a început în forță în 2020. Ce este Liga Profitabilității

Te așteptăm la simpozioanele BASF pentru a vedea cum poți conduce în mod profitabil un business în agricultură

BASF Agricultural Solutions România dă startul noului sezon în agribusiness cu deja bine-cunoscuta serie de simpozioane de iarnă. Evenimentele au loc în 9 dintre cele mai mari orașe din țară, fiind adresate fermierilor profesioniști. Primul simpozion BASF s-a desfășurat la Mamaia, pentru agricultorii din Dobrogea.

În fața unei săli pline, cu 300 de participanți, fermieri, distribuitori și profesioniști din domeniul agricol, experții BASF au prezentat noile produse din portofoliul companiei, avantajele tehnologiilor inovatoare pentru recolte de calitate, precum și rezultate ale testelor în condiții reale de câmp, efectuate la Centrul de Competențe Tehnice BASF din Tămădăul Mare.

BASF a lansat pagina oficială de Facebook pentru fermieri

Tot cu această ocazie a fost lansat oficial și noul canal de comunicare al companiei, pagina de Facebook BASF Agricultural Solutions România , un loc în care fermierii pot afla informații utile și soluții despre culturile lor, problemele întâmpinate, dăunători și agenți patogeni, dar și răspunsuri la întrebări punctuale pe care le pot adresa specialiștilor noștri.

Marijan Tomsic, country manager-ul BASF Agricultural Solutions România a deschis primul simpozion din 2020. ”Vrem să contribuim la un viitor durabil, iar dumneavoastră sunteți partenerii cu ajutorul cărora vom reuși să creăm soluții inovatoare care să asigure succesul agriculturii din România. Doar prin parteneriat și prin înțelegerea nevoilor dumneavoastră, specialiștii BASF au putut inova și aduce schimbări notabile în agricultură. Așa au apărut, spre exemplu, substanțele active epoxiconazol, acum aproape 30 de ani, sau, mai recent, fluxapiroxad, revoluționând tehnologia de protecție a plantelor. Sunt convins că și în viitor, împreună, vom vedea inovații ce vor schimba agricultura”, a fost mesajul lui Tomsic pentru fermierii prezenți în sală.

Programul complet al simpozioanelor de iarnă BASF în 2020

Ca în fiecare an, simpozioanele BASF au un concept special, de interes pentru fermieri. În 2020, simpozioanele de iarnă marchează debutul competiției Liga Profitabilității , un concurs adresat fermierilor de elită, care cunosc necesitatea de a folosi tehnologii de ultimă generație pentru a obține culturi profitabile indiferent de condiții. Prin acest concurs special ne propunem să îi premiem pe cei mai buni 27 de fermieri, dar în același timp, alături de aceștia, să promovăm bunele practici în agricultură, oferind un exemplu de urmat colegilor de breaslă.

( vezi toate evenimentele )

Însă activitatea fermierilor nu se oprește aici, mulți dintre ei valorificându-și recoltele la bursă. Pentru ei, dar și pentru cei care nu au luat până acum contact cu lumea tranzacțiilor bursiere, BASF a pregătit un segment dedicat, cu informații și sfaturi de la brokeri profesioniști, util în creșterea profitabilității unui business în agricultură. Nu a fost singura surpriză rezervată fermierilor, deoarece BASF Agricultural Solutions România a anunțat în premieră și primele detalii despre o tehnologie complet nouă pentru protecția plantelor.

Noile produse BASF lansate în 2020

La capitolul produse noi se numără cei doi hibrizi noi hibrid Loris CLP și Coloris CL , care marchează intrarea BASF în rândul producătorilor de semințe performante de floarea-soarelui. ”Anul 2020 va fi primul an de activități comerciale cu semințe de floarea-soarelui, anul în care lansăm doi hibrizi în segmentele Clearfield® si Clearfield® Plus, urmând ca în viitor, după o testare minuțioasa, să lansăm un număr semnificativ de hibrizi adaptați condițiilor din țara noastră, Marius Stanciu, Seed Manager BASF Agricultural Solutions România.

Hibrizii de floarea-soarelui Loris CLP și Coloris CL nu sunt singurele premiere din portofoliul BASF în 2020. Fermierii prezenți la primul simpozion de iarnă au putut vedea și noul fungicid BASF fungicid basf , un produs care reprezintă alegerea ideală pentru primul tratament la grâu, pentru combaterea principalelor boli care apar primăvara devreme, precum: făinarea, rugina brună, rugina galbenă, pătarea reticulară și arsura frunzelor.

Pachete promoționale și oferte BASF pentru sezonul agricol 2020

De asemenea, în 2020, fermierii pot profita de noi pachete promoționale BASF, pentru diferite culturi. Cultivatorii de floarea-soarelui pot profita de oferta specială pentru pachetul Wing® P + Retengo®. Achiziția la pachet a 50 de litri de erbicid Wing® P împreună cu 10 litri de fungicid Retengo® aduce o reducere de 5% comparativ cu prețul produselor cumpărate separat. Un pachet Wing® P + Retengo® este suficient pentru acoperirea unei suprafețe de 14 hectare, dacă se utilizează dozele recomandate de BASF.

Nu este singurul pachet adresat cultivatorilor de floarea-soarelui. Specialiștii BASF în culturi oleaginoase au anunțat o ofertă specială pentru achiziția a 40 de litri de erbicid Pulsar® Plus, la care fermierii vor primi gratuit și 2 litri de fungicid Pictor®, suficient pentru tratamentul a 20% din suprafața erbicidată. O altă ofertă promoțională disponibilă pentru cultura de floarea-soarelui se aplică pentru achiziția la pachet a produselor Retengo® și Pictor®.

Pentru cultivatorii de cereale s-a lansat pachetul promoțional Flexity® Duo + Biathlon® 4D, ce poate asigura atât combaterea buruienilor din culturile de grâu, orz sau secară, cât și protecția cerealelor păioase în primul tratament din primăvară. Achiziționând 1 pachet fungicid Flexity® Duo împreună cu 2 pachete din erbicidul Biathlon® 4D, fermierii vor beneficia de o reducere de 5% față de prețul recomandat al produselor achiziționate separat. Acest pachet este suficient pentru tratarea a 20 hectare.

BASF nu a uitat nici de cultivatorii de porumb. Cum această plantă este deosebit de sensibilă la îmburuienare, mai ales în primele etape de vegetație, compania a pregătit o ofertă specială pentru produsele de erbicidare. Astfel, cei care achiziționează 10 pachete Rekord Max vor primi gratuit încă un pachet Rekord Max.

Descoperă toate pachetele promoționale BASF pentru 2020

Noile produse și pachete promoționale lansate în 2020 completează un portofoliu complex de produse pentru protecția plantelor, adresat tuturor categoriilor de fermieri: erbicide, fungicide, insecticide, regulatori de creștere, inoculanți, tratament sămânță, inhibitori de urează sau hibrizi. Multe dintre produse sunt disponibile atât în ambalaje standard, cât și sub formă de produse microambalate.

Mergi sus