Vin ploile. Cum arată prognoza meteo pentru următorul interval

Vezi ce spun meteorologii despre evoluția vremii în următoarea lună

ANM a emis prognoza pentru intervalul 15 octombrie – 12 noiembrie și are vești bune pentru fermieri. Cresc șansele de ploaie. Mai mult, vremea se va menține caldă în general, cu temperaturi în limitele climatologice normale pentru această perioadă. Prognoza ANM este cu atât mai bună pentru fermieri, cu cât, la data de 15 octombrie, rezerva de umiditate din sol se încadrează în limite scăzute și deosebit de scăzute (secetă pedologică moderată, puternică și extremă) pe aproape întreg teritoriul agricol al țării, cu mici excepții în nordul Olteniei și vestul Crișanei.

Ploile își vor face și ele apariția, spre începutul lunii noiembrie, mai întâi în zonele de munte. Până pe 22 octombrie, însă, precipitațiile vor fi deficitare pentru aproape toată țara. Vremea se va schimba ușor însă, începând din 22 octombrie, când temperaturile se vor apropia de normele termice, în special în vestul țării, ușor mai cald în restul teritoriului. Va ploua destul de mult în aproape toată țara, cu excepția zonei de sud-est.

Începutul lunii noiembrie va aduce temperaturi în jurul normelor climatice specifice acestui interval, mai ales pentru regiunile de vest și centru. În restul țării, temperaturile vor fi ușor mai ridicate. Tot în intervalul 29 octombrie – 5 noiembrie, ploile vor fi, în general, apropiate de norme, existând posibilitatea unui excedent ușor, local, în sud, est, centru și la munte. O posibilitatea de ploi mai abundente apare spre finalul intervalului, în perioada 5-12 noiembrie, mai ales în zonele de munte.

Mergi sus