BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Furtuni violente și vreme rea în toată țara până mâine seară

20 sept. 2017

Care vor fi cele mai afectate județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis coduri de vreme rea pentru aproape toată țara, cu excepția județelor Tulcea și Constanța. Meteorologii anunță furtuni, instabilitate atmosferică accentuată, vijelii și precipitații abundente.

Cele mai afectate județe vor fi Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița, pentru care meteorologii au emis cod portocaliu. Acesta a intra în vigoare azi, de la ora 16:00, până joi, la ora 10:00. În acest interval, instabilitatea atmosferică va fi foarte accentuată și vor cădea între 50-70 l/m2 de precipitații.

Codul galben de vreme rea a intrat în vigoare deja de la prânz și este valabil până joi seară, la ora 21:00. Se vor semnala furtuni în cea mai mare parte a țării, grindină, descărcări electrice și rafale de vânt cu aspect de vijelie.

Miercuri va ploua în reprize, cu vânt puternic, fulgere și tunete și ar putea cădea și grindină. Zona Dobrogei va fi ferită de ploi, iar vremea va rămâne frumoasă. În schimb, instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere în sud vestul și centrul țării, nordul Transilvaniei șli Maramureș.

Vremea se va răci joi în aproape toată țara. În Banat și Crișana temperaturile nu vor crește peste 12 grade, în timp ce zona cea mai caldă rămâne Dobrogea, care va înregistra 28 de grade Celsius. Aversele vor continua să cadă în centru, nord, nord-est și vestul țării. Local, va cădea și grindina, iar vântul va continua să bată cu putere. Este posibil ca la munte, la peste 1.800 de metri să cadă lapoviță. Va fi răcoare și vineri și sâmbătă, cu ploi locale în vest, centru, nord și la munte. Vântul va bate mai tare în sudul României și în zonele de munte.

Mergi sus