BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

S-a redus TVA-ul la apa pentru irigații

20 iul. 2018

De acum, fermierii vor plăti mai puțin pentru serviciile de livrare a apei

Începând din 18 iulie, fermierii vor plăti TVA redus la 9% pentru serviciile de livrare de apă pentru irigații. Legea privind modificarea și completarea art 291 din Codul Fiscal a intrat în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Legea prevede extinderea categoriilor de servicii pentru care se plătește TVA redus la 9%. Noutățile pentru sectorul agricol sunt livrarea apei pentru irigații și serviciile de alimentare cu apă și canalizare. Concret, legea elimină sintagma ”apă potabilă” din alineatul 2 al articolului 291 din Codul Fiscal. Noua formulare a literei g) din articol este ”livrarea apei pentru irigații și agricultură”. Măsura a fost cerută de reprezentanții agricultorilor.

Pe lângă serviciile de livrare a apei, fermierii mai pot beneficia de TVA redus la 9% pentru: pesticide și îngrășăminte, semințe, alte produse agricole destinate însămânțării, prestarea serviciilor specifice sectorului agricol, medicamentele veterinare, livrarea alimentelor și produselor agricole provenite din animale și păsări vii din specii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor.

Produsele BASF

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Fii un fermier informat!

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările la newslettere și alte comunicări prin SMS. Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră.

Abonează-te acum
Mergi sus