Promovăm vinurile românești

Iubim vinul și pe cei ce trudesc la facerea lui. Știm cât de mult efort, pasiune și ardoare investesc în fiecare zi, pentru a obține cele mai bune produse. Vrem să le fim parteneri de încredere și să arătăm tuturor cele mai frumoase povești cu vinuri românești. Noi credem că vinul bun are o voce care merită auzită. De aceea, am creat acest concurs național de vinuri, adresat tuturor viticultorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare. Haideți să punem povestea vinurilor bune pe note muzicale celebre, acompaniate cu premii!

Am început o nouă ediție a concursului național ,,Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF în colaborare cu ADAR. Dacă exploatezi sub 100ha de viță de vie, pregătește cele mai bune probe de vin alb, rose sau roșu și înscrie-te la newsletterul BASF pentru a vedea când începe perioada de înscrieri. Începând cu anul 2023, premiem și vinurile spumante. Ca de fiecare dată, premiile vor fi foarte atractive!

Marele premiu oferit de BASF

Fă-ți ascultată vocea vinului tău pentru marele premiu: un kit de dezvoltare a cramei tale. Acordăm câte un kit pentru fiecare vin câștigător al marii finale, din categoriile alb, roșu sau roze. De asemenea, premiem și cel mai bun vin spumant în categoria nouă a concursului. Kit-ul de dezvoltare a afacerii poate fi configurat în funcție de nevoile câștigătorilor. Se poate opta pentru una dintre cele două variante:

  • 1 utilaj pentru aplicarea tratamentelor la vița de vie
  • Pachet format din produse BASF pentru protecția viței de vie

Pentru alte informații despre concurs, îi poți contacta pe colegii noștri:

Carmen Stoica

Carmen Stoica

Senior Sales Representative - culturi speciale, Est

tel: 0730 202 797

Mihail Manolache

Mihail Manolache

Senior Sales Representative - culturi speciale, Vest și Centru

tel: 0737 717 968

Crina Antal

Crina Antal

Sales Representative - culturi speciale, Sud-Est

tel: 0721 272 939

Victor Holban

Victor Holban

Sales Representative - culturi speciale, Sud-Vest

tel: 0737 970 001

Etapele regionale

Ediția a VIII-a a concursului național de vinuri ”Povești cu vinuri românești 2024” se va desfășura în 4 etape regionale, urmate de marea finală națională, astfel că viticultorii din toată țara își pot trimite probele de vin la etapa cea mai apropiată de zona lor.

Vezi programul și etapele concursului de vinuri ”Povești cu vinuri românești 2024”

Nu se percepe taxă de participare. Detalii înscriere

Despre concursul ”Povești cu vinuri românești”

BASF vine în sprijinul producătorilor de vinuri românești cu informații detaliate despre podgorii, soiuri și metode eficiente de protecție a viței de vie. Află tot ce ai nevoie ca să produci vinuri cu care să te mândrești!

Concursul ”Povești cu vinuri românești” va ajunge la a noua ediție. Din 2016 și până în 2023, cu ajutorul juriului de experți, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, s-au degustat peste 2800 de probe de vin, aduse de viticultori din toată țara. Am selectat, în cadrul fiecărei etape regionale, câte 9 dintre cele mai bune probe de vin roșu, alb și roze, pe care le-am evaluat din nou, în cadrul marilor finale naționale. Fiecare probă de vin a fost evaluată profesionist, conform criteriilor de jurizare internaționale, folosite la cele mai mari concursuri. Începând cu anul 2023, am introdus o nouă secțiune în concurs, cea a vinurilor spumante.

Află toate informațiile despre ediția a IX-a

Descarcă fișele de participare pentru înscriere

Vezi toate detaliile celei de-a IX-a ediții a concursului ”Povești cu vinuri românești”

Consultă toate condițiile de participare

Descoperă vinurile câștigătoare din anii trecuți, 2016-2023

Te invităm să îi cunoșți pe cei care stau în spatele creării unora dintre cele mai apreciate vinuri din România.

Atunci când vorbim despre cultivarea viței de vie, discutăm despre o structură compusă din regiuni viticole, centre viticole, podgorii și plaiuri viticole. Iată câteva dintre cele mai importante sau frumoase podgorii românești

Grupul BASF participă activ, prin cercetare și inovații, la progresul sectorului viti-vinicol. În fiecare an, BASF investește peste 300 de milioane de euro în inovație. Pentru a găsi soluțiile zilei de mâine, peste 1200 de cercetători și tehnicieni se mobilizează în centrele noastre de cercetare și în cele opt stațiuni experimentale, răspândite pe patru continente.

Mergi sus