Piersic [Prunus persica]

Piersicul (Prunus persica) este o specie cultivată în țara noastră pentu fructele sale aromate, folosite atât în stare naturală, cât și în compot, dulceață, etc.

Dacă plănuiești înființarea unei culturi de piersic, trebuie să ai vedere faptul că piersicul este pretențios față de sol, preferând soluri fertile, reavene și bine drenate. Condițiile de secetă afectează și calitatea, și cantitatea producției, așadar, ia în considerare irigarea prin picurare în momentele critice.

Cultura de piersici preferă temperaturi cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius. Din punctul de vedere al pretențiilor față de lumină, piersicul preferă locurile însorite.

Plantarea piersicului se face toamna sau primăvara, cu condiția ca solul să nu fie înghețat. Spațiul dintre pomi, în momentul plantării, ar trebui să fie între 3 și 5 metri.

Pentru o cultură sănătoasă și bogată, este necesar să combați bolile și dăunătorii culturii de piersic.

  • Bolile piersicului: monilioza, ciuruirea micotică a frunzelor, mumificarea fructelor, cancerul bacterian, făinarea piersicului, virozele, rapănul piersicului, etc.
  • Dăunătorii întâlniți la piersic: molia vărgată a piersicului, păduchele verde al piersicului, păduchele brun al piersicului, omida păroasă a stejarului, gândacul negru al puieților, etc.

BASF are experiența și produsele necesare pentru a-ți proteja investiția și te poate ajuta să obții randamente excelente din fiecare hectar.

Mergi sus