Triticale

Cultura de triticale devine tot mai atractivă pentru fermierii care, pe lângă producția vegetală, au în activitate și creșterea animalelor.

Cultivarea triticalelor este ideală pentru fermele mixte, aceste cereale oferind o serie de beneficii în alimentația animalelor: de la digerabilitate rapidă, până la un conținut scăzut de amidon.

Profitul pe care îl poți obține cultivând triticale, este aproape garantat, datorită rentabilității acestei culturi agricole.

Triticalele pot fi semănate în toate regiunile țării, dar zonele unde cultura de triticale oferă o productivitate ridicată sunt depresiunile intramontane și regiunile submontane din Transilvania, în partea de nord - vest a țării și în nordul Moldovei.

Ca plante furajere, triticalele pot fi cultivate cu succes și în zonele de câmpie din Dobrogea, Câmpia Banatului, Câmpia Română și Câmpia Transilvaniei.

Cultura de triticale poate fi înființată după alte culturi precum: fasole, năut, soia, mazăre, in, rapiță cartof, acestea fiind cele mai bune plante premergătoare pentru cultura de triticale. Alte culturi recomandate ca plante premergătoare sunt cele de floarea soarelui, porumb, sfecla de zahăr, cartofii de toamnă, cereale păioase în primul an.

Nu este recomandată plantarea lor pe terenuri unde au fost culturi de cereale păioase mai mult de doi ani sau după alte cereale din cauza sensibilității la fuzarioză.

De asemenea, este foarte important să ții de epoca optimă pentru semănat și să asiguri condițiile prielnice pentru cultivarea triticalelor. Și, nu în ultimul rând, acordă cea mai mare atenție protejării culturilor de triticale împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor, care pot diminua semnificativ producția.

Indiferent de provocările cu care te confrunți, BASF are experiența, cunoștințele și soluțiile necesare pentru a-ți proteja investiția în cultura de triticale și te poate ajuta să obții maximum din fiecare hectar. Deci, pe măsură ce lucrezi pentru atingerea scopurilor tale de producție, poți avea încredere că potențialul de randament ridicat și calitatea cea mai înaltă îți sunt la îndemână.

Mergi sus