Usturoi [Allium sativum]

Usturoiul (Allium sativum) este mult folosit în gastronomia din țara noastră. Este o plantă perenă, care, alături de ceapă și praz, face parte din familia Liliaceae.

Cultura de usturoi

Datorită rezistenței crescute la frig și a posiblității plantării acestuia la începutul toamnei sau primăvara, acest tip de cultură s-a răspândit rapid în România.Dacă vrei să înființezi o cultură de usturoi, ai nevoie de câteva informații importante. Culturile potrivite premergătoare acestui tip de cultură sunt: porumb, tomate, vinete, conopidă, varză, castraveți, pepeni, dovlecei.Cel mai bun tip de sol pentru usturoi este cel luto-nisipos. Alege soluri bine drenate, afânate, nivelate, permeabile, cu grad mic de îmburuienare. Asigură-te că terenul pe care va fi următoarea cultură de usturoi are posibilitatea de irigare.Lucrări necesare în cazul unei culturi de usturoi:

  • Desființarea culturii premergătoare
  • Arat
  • Fertilizarea solului
  • Plantare
  • Fertilizare
  • Irigare
  • Combaterea buruienilor, a bolilor și a dăunătorilor
  • Recoltarea
Acordă cea mai mare atenție protejării culturii tale împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor care pot reduce masiv recolta. Este important să combați buruienile încă din prima etapă de cultivare.

Indiferent de ce alegi, BASF are experiența și soluțiile pentru a proteja investiția în cultura de usturoi .

Mergi sus