Salată

Cultura de salată este una rentabilă, având în vedere cererea ridicată pe tot parcursul anului și este esențială calitatea producției.

Dacă ai hotărât să înființezi o cultură de salată, trebuie să știi faptul că salata are o perioadă scurtă de vegetație.

Semințele de salată germinează începând de la 5 grade Celsius, dar pentru creștere preferă temperaturi între 11 și 20 grade Celsius. Din punctul de vedere a cerințelor față de lumină, salata este o plantă de zi lungă. De asemenea, această cultură are cerințe ridicate față de umiditatea din sol, preferând solurile reavene. Cultura de salată are nevoie de soluri bogate în materie organică, drenate, afânate, mijlocii-ușoare.

Moduri de a înființa această cultură:

  • Prin răsaduri
  • Prin semănat direct (semințe)

Plante bune premergătoare sunt: vinetele, castraveții, ardeiul, mazărea, varza, conopida. Trebuie să iei în calcul posibilitatea de irigare a terenului, prin aspersie, sau prin picurare.

Acordă cea mai mare atenție protejării culturii de salată împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor care pot reduce masiv recolta:

  • Dăunători ai culturii de salată: limaxul cenușiu, limaxul mare, musculița albă a verzei, viermi sârmă, afidele etc.
  • Boli ale culturii de salată: putregaiul alb, putregaiul cenușiu, mana salatei, rugina salatei, antracnoza etc.

BASF are experiența și produsele necesare pentru a-ți proteja investiția și te poate ajuta să obții producții excelente din fiecare hectar .

Mergi sus