Conopidă [Brassica oleracea var. botrytis]

Conopida (Brassica oleracea var botrytis) este cultivată pentru a fi folosită în alimentația oamenilor.

Dacă te-ai hotărât să înființezi o cultură de conopidă, este necesar să cunoști cerințele acestei plante față de climă și sol:

  • Temperatura optimă de germinare este de 19 grade Celsius, pe când cea de creștere este cuprinsă între 15 și 20 de grade.
  • Umiditatea solului este necesar să fie menținută la 80%.
  • Alege soluri bogate în humus, bine afânate și evită-le pe cele compacte.

Această cultură se înființează cu ajutorul răsadurilor, iar semințele trebuie tratate înainte de perioada semănatului.

Printre plantele bune premergătoare culturii de conopidă, enumerăm: orzoaica, ovăzul, lucerna, mazărea, vinetele, roșiile, dovleceii. Poți alege să înființezi cultura fie primăvara, fie vara. Cu toate acestea, terenul alocat culturii trebuie să fie pregătit încă din toamnă.

Posibile boli sau dăunători ai culturii de conopidă: Alternarioza, Pătarea albă, Căderea plăntuțelor, Mana verzei, Rugina albă, Pătarea neagră, Putregaiul cenușiu sau uscat, Buha verzei, Musca verzei, Limaxul cenușiu sau mare. Este necesar să verifici cultura de conopidă periodic pentru a evita distrugerea ei.

Pentru o cultură profitabilă, acordă atenție sporită protejării culturii de conopidă împotriva bolilor și dăunătorilor de mai sus, care pot reduce masiv recolta. BASF are experiența și soluțiile pentru a proteja investiția în această cultură și te poate ajuta să obții recolte excelente.

Mergi sus