Varză [Brassica oleracea]

Ești pe cale să înființezi o cultură de varză? Ai posibilitatea să o înființezi prin semănat direct sau prin răsad. De asemenea, este necesar să știi cerințele ale acestei culturi:

  • Temperatura optimă de creștere este de 15-20 grade Celsius
  • Varza are cerințe mari față de apă
  • Este necesar să eviți terenurile umbroase
  • Înființează cultura pe soluri bine structurate, fertile, care rețin apa

Pentru o cultură cu o producție mare, este necesar să respecți un flux tehnologic bine pus la punct, să efectuezi la timpul potrivit toate lucrările și tratamentele necesare și să pui mare accent pe protejarea împotriva bolilor și a dăunătorilor ce pot apărea.

Totodată, trebuie să ai în vedere combaterea bolilor și dăunătorilor pe tot parcursul perioadei de vegetație, iar principalele boli de care să protejezi cultura de varză sunt: căderea plăntuțelor, rugina albă, alternarioza, pătarea albă, mana verzei, putregaiul cenușiu etc.

Principalii dăunători ai verzei: buha verzei, puricii cruciferelor, ploșnițele verzei, limaxul mare, limaxul cenușiu, musca verzei, păduchele cenușiu, musca plăntuțelor etc.

BASF are experiența și soluțiile pentru a-ți proteja această cultură de la început până la sfârșit și te poate ajuta să obții un randament ridicat.

Mergi sus