Mazăre

Cultura de mazăre de câmp este larg răspândită în România și se cultivă primăvara devreme, dar au apărut varietăți care pot fi semănate încă din toamnă.

Mazărea este puțin pretențioasă față de căldură. Semințele acesteia germinează la temperaturi începând cu 5 grade Celsius. În general, planta suportă temperaturi minime de 4 grade Celsius uneori chiar ușor mai scăzute și maxime de 30 de grade Celsius.

Mazărea este o plantă care necesită multă lumină, având nevoie de zi lungă pentru fructificare.

Dacă plănuiești înființarea unei culturi de mazăre, este necesar să știi culturile bune premergătoare sunt acelea care părăsesc terenul devreme și care permit o bună pregătire a solului. Dintre acestea, menționăm cerealele păioase, rapița, floarea-soarelui.

Cultura de mazăre are cerințe ridicate față de apa din sol. Tipurile de sol preferate de această cultură: profunde, reavene, afânate, aerate, bogate în materie organică și bine drenate. Rotația acestei culturi este de 4 ani.

Combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor este un pas important din cultivarea acestei plante. Boli apărute la mazăre: antracnoza mazării, rugina mazării, mana mazării, arsura la mazăre. Dăunători: păduchele verde al mazării, tripsul mazării, musca minieara, gărgărița semințelor etc.

BASF are cunoștințele și mijloacele necesare pentru a te ajuta să ai o cultură sănătoasă și productivă de mazăre.

Mergi sus