BASF Agricultural Solutions România
Agricultură

Politica de confidenţialitate BASF

Compania BASF este încântată de fapul că ne-ai vizitat website-ul şi-ţi mulţumeşte pentru interesul arătat.

BASF tratează cu seriozitate protecţia datelor personale. Această Politică de confidenţialitate descrie următoarele:

  • datele cu caracter personal pe care le colectăm atunci când ne vizitezi website-ul
  • scopurile în care folosim aceste date
  • temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal
  • cine primeşte aceste date cu caracter personal
  • perioada în care vor fi stocate aceste date
  • dacă eşti obligat să furnizezi datele cu caracter personal.

De asemenea, dorim să te informăm în legătură cu următoarele:

  • existenţa drepturilor tale privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • operatorul de date în sensul legilor privind protecţia datelor cu caracter personal; după caz, persoana responsabilă cu protecţia datelor.

1. Ce date cu caracter personal colectăm atunci când ne vizitezi website-ul?

(1) Vizitarea website-ului nostru

Atunci când ne vizitezi website-ul fără să ne contactezi sau să intri în cont, browserul tău transmite următoarele informaţii automat către server-ul nostru:

  • adresa IP a computerului tău
  • informaţii despre browser-ul tău
  • website-ul pe care te aflai chiar înainte de a ajunge pe website-ul nostru
  • URL-ul sau fişierul solicitat
  • data şi ora vizitei tale
  • volumul de date transmis
  • informaţii de stare, de exemplu mesaje de eroare.


Care este scopul unei astfel de prelucrări?

Prelucrarea informaţiilor enumerate mai sus este necesară pentru a trimite conţinutul solicitat către browserul tău. Astfel, îţi stocăm adresa IP completă doar în măsura în care este necesară pentru a-ţi pune la dispoziţie funcţionalităţile website-ului solicitate de tine.

În plus, pentru a ne proteja de atacuri şi ca măsură de precauţie pentru operarea optimă a website-ului nostru, o stocăm în mod ocazional şi cu acces restricţionat pentru o perioadă maximă de 180 de zile. Această perioadă poate fi extinsă dacă şi în măsura în care este necesar pentru a ancheta pe cale judiciară atacuri şi incidente. Investigăm utilizatorul unei adrese IP doar în cazul unui atac ilegal.

Care este temeiul legal pentru o astfel de prelucrare?

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal rezultă din faptul că o astfel de prelucrare este necesară pentru a-ţi pune la dispoziţie funcţionalităţile website-ului pe care le-ai solicitat (Art. 6 (1), lit b.) din Regulamentul general privind protecţia datelor). În plus, stocarea datelor cu caracter personal enumerate mai sus are loc şi pentru a ne proteja interesele legitime, pentru a apăra şi a proteja website-ul nostru şi pentru a face investigaţii în cazul unor atacuri ilegale (Art. 6 (1), lit f.) din Regulamentul general privind protecţia datelor).

(2) Contactarea noastră

Dacă ne contactezi prin e-mail sau prin formularul de contact de pe website-ul nostru, primim următoarele informaţii de la tine:

  • nume, prenume
  • adresa ta de email
  • data și ora mesajului tău
  • mesajul tău

Care este scopul unei astfel de prelucrări?

Dacă ne contactezi prin intermediul formularului de contact de pe website-ul nostru sau prin e-mail, folosim informaţiile personale exclusiv pentru prelucrarea solicitării tale.

Care este temeiul legal pentru o astfel de prelucrare?

Temeiul legal pentru o astfel de prelucrare este Art. 6 (1), lit b.) din Regulamentul general privind protecţia datelor. Interesul legitim al BASF este oferit de scopurile prelucrării datelor cu caracter personal, enumerate mai sus.

(3) Serviciile mele

Website-ul nostru îţi oferă opţiunea de a te înscrie la „Serviciile mele” pentru a primi informaţii despre produsele şi serviciile oferite de BASF în domeniul protecţiei culturilor agricole, precum şi – după caz – despre înregistrarea produselor sau informaţii despre evenimente.

Pentru înscriere la „Serviciile mele” folosim aşa numita procedură cu dublu opt-in. După ce te-ai înscris pe website-ul nostru, îţi vom trimite un mesaj pe adresa de e-mail indicată prin care îţi vom solicita confirmarea. Dacă nu confirmi abonarea, vom şterge datele respective după 24 de ore de la primirea de către tine a e-mailului de confirmare. Vom prelucra următoarele date ale abonării tale şi ale confirmării abonării:

  • adresa IP a computerului folosit pentru accesare
  • adresa de e-mail
  • ora abonării
  • ora confirmării abonării
  • formularea confirmării abonării şi adresa de e-mail folosită pentru confirmare.

În baza consimţământului tău anterior, vom colecta şi folosi adresa de e-mail pe care ai indicat-o, precum şi datele cu caracter personal indicate mai jos, în funcţie de serviciile la care te-ai abonat:

a. Newsletter

Atunci când te înscrii la orice tip de Newsletter (precum Sfaturi regionale, Evenimente sau alte Ştiri agricole BASF), datele introduse pe ecran sunt transmise către noi, împreună cu următoarele informaţii:

  • adresare şi funcţie
  • nume şi prenume
  • cod poştal
  • adresă de e-mail
  • subiect Newsletter
  • canal de comunicare (e-mail)
  • ocupaţie
  • culturi agricole cultivate*.

*În funcţie de tipul de serviciu

Folosim aşa numita procedură cu dublu opt-in. După ce te-ai abonat la Newsletter-ul prin e-mail, îţi vom trimite un mesaj pe adresa de e-mail indicată prin care îţi vom solicita confirmarea. Newsletter-ele conţin un pixel de urmărire pentru optimizarea serviciilor noastre în conformitate cu preferinţele şi interesele tale (de exemplu, citirea de articole).

b. Contactare prin SMS

Atunci când te înscrii la Contactarea prin SMS, datele introduse pe ecran sunt transmise către noi, împreună cu următoarele informaţii::

  • nume şi prenume
  • cod poştal
  • număr de telefon mobil
  • ocupaţie
  • culturi agricole cultivate.

c. Servicii de analiză în cadrul „Serviciile mele”

Folosirea website-ului nostru este posibilă şi fără analiză web. Însă dacă alegi să te înscrii la „Serviciile mele”, pentru a-ţi oferi consultanţă şi servicii personalizate, vom analiza modul în care foloseşti „Serviciile mele”. Analiza este bazată pe comportamentul tău în timpul utilizării şi pe interesele tale faţă de serviciile noastre. Aceasta include datele menţionate în secţiunile de la (3) a. până la (3) b. şi este limitată la serviciile la care te abonezi şi la interesul general faţă de website-ul nostru. Poţi găsi mai multe informaţii despre analiză în capitolul 6. Te rugăm să iei în considerare faptul că folosirea „Serviciile mele” fără permisiunea de a-ţi analiza interesele nu este posibilă.

Care este scopul unei astfel de prelucrări?

Scopul „Serviciile mele” şi prelucrarea acestor informaţii personale este de a te informa despre produsele şi serviciile oferite de BASF în domeniul protecţiei culturilor agricole, în funcţie de preferinţele tale. Obiectivul nostru este de a-ţi oferi cele mai relevante informaţii prin combinarea datelor pe care ni le-ai oferit cu comportamentul tău pe website. Folosim procedura cu dublu opt-in pentru a te proteja de folosirea nepotrivită a datelor tale cu caracter personal şi de primirea de informaţii pe care nu le-ai solicitat de la noi.

Care este temeiul legal pentru o astfel de prelucrare?

Temeiul legal pentru prelucrarea specificată anterior în secţiunea (3) şi mai sus este consimţământul tău (Art. 6 (1), lit a.) din Regulamentul general privind protecţia datelor). Poţi în orice moment, cu efecte pentru viitor, să-ţi retragi consimţământul prin dezabonarea de la serviciu sau prin ştergerea contului.

(4) Oferirea de feedback

Atunci când oferi feedback prin intermediul „butonului de feedback” sau al unui chestionar, informaţiile introduse pe ecran sunt transmise către noi, împreună cu următoarele informaţii:

  • data şi ora feedback-ului
  • conţinutul feedback-ului
  • dispozitivul, sistemul de operare şi browser-ul folosit
  • URL-ul vizitat atunci când ai dat feedback
  • timpul necesar pentru completarea feedback-ului.

Care este scopul unei astfel de prelucrări?

Scopul prelucrării acestor informaţii personale este de a ne ajuta să optimizăm în mod continuu conţinutul pe care îl vezi. Feedback-ul tău este anonim.

Răspunsurile la feedback sunt disponibile doar pentru acele persoane care au acces la Medallia şi care au drepturi de acces la butonul de feedback conectat. Contul poate fi accesat cu un nume de utilizator unic sau adresă de e-mail şi parolă. Medallia nu va vinde niciodată rezultatele feedback-ului colectat şi nici nu îl va distribui altor persoane. În plus, Medallia nu va distribui niciodată feedback-ul colectat altor utilizatori Medallia.

Care este temeiul legal pentru o astfel de prelucrare?

Suntem interesaţi de opinia ta despre produsele şi serviciile noastre. Temeiul legal pentru prelucrare reprezintă interesul nostru legitim potrivit Art. 6 secţiunea 1 lit. f.) din Regulamentul general privind protecţia datelor.

2. Eşti obligat să ne furnizezi aceste date?

Atunci când vizitezi website-ul nostru, browserul tău transmite automat informaţiile din secţiunea 1 (1) către serverul nostru. Poţi transmite aceste date. Fără furnizarea acestor date nu putem să-ţi oferim conţinutul solicitat.

Nu eşti obligat să ne laşi să-ţi folosim datele anonime pentru măsurarea audienţei pe website. De asemenea, nu eşti obligat să ne laşi să-ţi folosim adresa IP pentru localizarea informaţiilor tale despre companie sau industrie.

Dacă doreşti să ne contactezi prin e-mail sau prin formularul de contact de pe website-ul nostru, poţi trimite informaţiile din secţiunea 1 (2). Marcăm câmpurile obligatorii din formularul de contact, dacă există. Fără furnizarea datelor necesare, ne vei împiedica să-ţi răspundem sau să îndeplinim în mod optim solicitarea ta.

Poţi alege dacă doreşti să primeşti informaţii despre produsele şi serviciile oferite de BASF în domeniul protecţiei culturilor agricole, în funcţie de preferinţele tale, şi să te abonezi la Newsletter-ul nostru.

3. Cui trimitem datele tale?

Trimitem datele menţionate în secţiunea 1 către persoanele împuternicite cu sediul în Uniunea Europeană, în scopurile stabilite în secţiunea 2. Aceste persoane împuternicite prelucrează datele cu caracter personal doar pe baza instrucţiunilor primite din partea noastră, iar prelucrarea este realizată în numele nostru.

Datele tale cu caracter personal vor fi transferate doar cu consimţământul tău acordat anterior, dacă acest lucru este permis din punct de vedere legal sau dacă este necesar.

  • Pentru înţelegerea detaliată a intenţiilor utilizatorului, realizăm sondaje bazate pe voturi cu Medallia, un serviciu oferit de Medallia Inc., 395 Page Mill Road, Suite 100, 94306 Palo Alto, California, SUA (denumită în continuare „Medallia”);
  • Atunci când participi la o campanie Medallia(precum chestionare sau feedback-uri), feedback-ul tău este transferat şi stocat pe serverul Medallia, localizat în UE, de al cărui serviciu depindem pentru furnizarea serviciilor noastre;
  • Datele pe care ni le furnizezi atunci când te înscrii la „Serviciile mele” vor fi distribuite în cadrul grupului nostru de companii în scopuri administrative interne, inclusiv pentru un serviciu comun de asistare a clienţilor, dacă este necesar. Acest transfer este realizat în interesul nostru legitim, pentru prelucrarea datelor în scopuri administrative în cadrul grupului de companii.
  • Datele tale cu caracter personal pot fi transferate către autorităţi în contextul jurisdicţiei acestora (de exemplu, autorităţi fiscale, poliţie, autorităţi judiciare). Datele vor fi transferate pentru că suntem obligaţi din punct de vedere legal să transferăm datele sau este în interesul nostru legitim să oferim datele pentru a detecta folosirea necorespunzătoare a acestora sau pentru acţiuni în justiţie. Atunci când te înscrii la „Serviciile mele”, numele tău de utilizator va fi transferat către următoarele companii externe şi furnizori de servicii externe, de ale căror servicii depindem pentru furnizarea serviciilor noastre: SHE Informationstechnologie AG, Donnersbergweg 3, 67059 Ludwigshafen am Rhein/ Germania;
  • Pentru Newsletter-ele prin e-mail folosim Inxmail, un serviciu al Inxmail GmbH, Wentzingerstr. 17, 79106 Freiburg/ GERMANIA (denumită în continuare „Inxmail”) pentru trimiterea Newsletter-ului. Prin abonarea la Newsletter-ul nostru prin e-mail, adresa ta de e-mail, numele, prenumele, adresarea, latitudinea şi longitudinea furnizate la înscriere sunt transferate şi stocate pe serverul Inxmail, localizat în Germania. Trio-interactive IT Services GmbH, în calitate de furnizor tehnic al instrumentului nostru de marketing prin e-mail, prelucrează datele utilizatorilor pentru a trimite Newsletter-ele prin e-mail.
  • Pentru notificările prin SMS folosim webservice-ul web2sms.ro - Self Service Marketing, un serviciu al NETOPIA Payments S.R.L., având punctul de lucru în Bd. Dimitrie Pompei 9 - 9A, clădirea 24, etaj 4, Sector 2, București. Abonându-te la notificările prin SMS, numărul de telefon mobil va fi transferat către și stocate în serverul NETOPIA, localizat în România.
  • Pentru campaniile noastre, folosim serviciile furnizate de SHE Informationstechnologie AG (denumită în continuare „SHE”). Prin abonarea la campaniile noastre, data naşterii, ocupaţia, dovada utilizării de produse şi informaţiile privind dimensiunea fermei tale, a culturilor cultivate şi a zonei agricole per cultură sunt transferate şi stocate pe serverul SHE, localizat în Germania.

Am selectat cu grijă companiile noastre externe şi furnizorii de servicii externe ca persoane împuternicite care s-au angajat prin contract să prelucreze toate datele cu caracter personal exclusiv în concordanţă cu instrucţiunile noastre.

În tranzacţiile în care se schimbă structura companiei noastre, informaţiile clienţilor pot fi distribuite părţii din companie care urmează a fi transferată. Orice divulgare a datelor cu caracter personal este justificată de faptul că avem un interes legitim în adaptarea formei business-ului nostru la circumstanţele economice şi legale, în funcţie de necesităţi.

4. Cum îţi protejăm datele cu caracter personal?

Am implementat măsuri tehnice şi organizaţionale pentru a asigura un nivel adecvat de securitate, pentru a proteja datele tale cu caracter personal împotriva modificării accidentale sau ilegale şi a distrugerii, a pierderii sau a divulgării neautorizate a acestora. Astfel de măsuri vor fi îmbunătăţite în mod continuu, în funcţie de dezvoltările tehnologice.

5. Perioada de păstrare a datelor

Ştergem sau conferim caracter anonim datelor tale cu caracter personal de îndată ce nu mai sunt necesare pentru scopurile în care le-am prelucrat conform paragrafelor de mai sus, cu excepţia cazului în care ştergerea sau blocarea acestora ar încălca obligaţiile noastre legale de a furniza şi a păstra registre (precum perioadele de stocare prevăzute în legile fiscale sau comerciale).

Datele cu caracter personal prelucrate pe baza consimţământului tău vor fi stocate până când îţi vei retrage consimţământul.

Dacă nu confirmi înscrierea la „Serviciile mele” (a se vedea mai sus), îţi vom şterge adresa de e-mail după 24 de ore de la primirea de către tine a e-mailului de confirmare.

6. Folosim cookie-uri şi plug-in-uri pentru reţele de socializare pe website-ul nostru?

Te vom informa cu privire la utilizarea cookie-urilor în bannerul nostru despre cookie-uri, atunci când vizitezi website-ul nostru. Accepţi folosirea cookie-urilor prin utilizarea în continuare a website-ului nostru. Pentru mai multe informaţii te rugăm să consulţi Politica noastră de cookie-uri.

7. Ce drepturi ai?

Ai următoarele drepturi conform Regulamentului general privind protecţia datelor (GDPR), inclusiv dreptul de a solicita o copie a informaţiilor tale cu caracter personal pe care le deţinem despre tine, dacă ne soliciţi acest lucru în scris:

7.1. Dreptul de acces: dreptul de a primi informaţii despre datele tale cu caracter personal pe care le prelucrăm, precum şi la alte informaţii (precum acelea prevăzute în această politică de confidenţialitate);

7.2. Dreptul la rectificare: dacă datele tale cu caracter personal sunt incorecte sau incomplete ai dreptul de a solicita corectarea acestora;

7.3. Dreptul la ștergere: acesta este cunoscut şi ca „dreptul de a fi uitat” şi, în mod simplu şi clar, îţi permite să soliciţi ştergerea sau eliminarea informaţiilor tale, atunci când nu mai avem un motiv întemeiat pentru a le utiliza. Acesta nu este dreptul general la ştergere; există excepţii. De exemplu, avem dreptul de a continua să prelucrăm datele tale cu caracter personal, dacă o astfel de prelucrare este necesară pentru îndeplinirea obligaţiilor noastre legale sau pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea împotriva unor acţiuni în justiţie;

7.4. Dreptul la restricţionarea prelucrării: dreptul de a suspenda utilizarea informaţiilor tale personale sau de a limita modul în care le putem utiliza. Te rugăm să ţii cont de faptul că acest drept este limitat în anumite situaţii: atunci când prelucrăm informaţiile tale personale pe care le-am colectat de la tine cu consimţământul tău, poţi solicita restricţionarea utilizării doar pe baza: (a) inexactităţii datelor; (b) dacă prelucrarea de către noi este ilegală şi nu doreşti ca informaţiile tale personale să fie şterse, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; (c) ai nevoie de acesta pentru o acţiune în justiţie; sau (d) dacă nu mai este nevoie să folosim în continuare datele în scopul pentru care le deţinem. Atunci când prelucrarea este restricţionată, putem încă stoca informaţiile tale, dar nu le putem utiliza în continuare. Păstrăm liste de persoane care au solicitat restricţionarea utilizării informaţiilor lor personale pentru a ne asigura că restricţionarea este respectată pe viitor;

7.5. Dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a solicita mutarea, copierea sau transferul (atunci când este posibil din punct de vedere tehnic) datelor tale cu caracter personal, din cadrul diferitelor servicii, în scopurile proprii, într-un format structurat, folosit în mod obişnuit şi detectabil de dispozitive sau calculatoare;

7.6. Dreptul la opoziție: dreptul de a te opune în ceea ce priveşte utilizarea de către noi a datelor tale cu caracter personal, inclusiv atunci când le utilizăm în interesele noastre legitime, pentru marketing direct;

7.7. Dreptul la informare: ai dreptul de a primi informaţii clare, transparente şi uşor de înţeles despre modul în care folosim datele tale cu caracter personal; și

7.8. Dreptul a îți retrage consimţământul: dacă ţi-ai dat consimţământul pentru ca noi să utilizăm informaţiile tale cu caracter personal în orice mod necesar, ai dreptul de a-ţi retrage consimţământul în orice moment (deşi, dacă faci acest lucru, nu înseamnă că modul în care am folosit informaţiile tale până în acest moment cu consimţământul tău este ilegal).

Exercitarea acestor drepturi este gratuită pentru tine, însă eşti solicitat să-ţi demonstrezi identitatea cu două acte de identificare aprobate în mod legal. Vom depune eforturi rezonabile conform datoriei noastre legale pentru a furniza, corecta sau şterge informaţiile personale despre tine din fişierele noastre.

Pentru a face cercetări sau a-ţi exercita oricare din drepturile stabilite în această politică de confidenţialitate şi/ sau pentru a face o reclamaţie, te rugăm să ne contactezi prin e-mail sau să ne scrii şi vom depune eforturi pentru a-ţi răspunde în decurs de 30 de zile. Detaliile de contact pot fi găsite în secţiunea 9 de mai jos.

Atunci când primim reclamaţii scrise în mod formal, vom contacta persoana care a facut reclamaţia, pentru a rezolva problema. Colaborăm cu autorităţile de reglementare adecvate, inclusiv cu autorităţile privind protecţia datelor, pentru a rezolva orice reclamaţii pe care nu le putem rezolva direct.

Dacă nu eşti mulţumit de modul în care gestionăm orice reclamaţie legată de informaţiile tale personale, atunci poţi înainta reclamaţia către autoritatea supervizoare relevantă privind protecţia datelor cu caracter personal.

8. Unde poţi face reclamaţie?

Ai dreptul de a face reclamaţie la responsabilul nostru cu protecţia datelor sau către următoarea autoritate de supraveghere competentă:

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30

Sector 1, cod poștal 010336

București, România

9. Cine este procesatorul de date şi persoana responsabilă cu protecţia datelor?

Poţi găsi operatorul în sensul legilor pentru protecţia datelor aici.

Te rugăm să foloseşti adresa procesatorului de date de mai sus sau adresa următoare pentru a contacta responsabilul nostru cu protecţia datelor

Alexandra Haug

EU Data Protection Officer of BASF

67056 Ludwigshafen

+49 (0) 621 60-0

data-protection.ro @ basf.com

Mergi sus