Informații privind protecția datelor personale pentru BASF în rețelele de socializare

Subiectul protecției datelor personale este de cea mai înaltă prioritate pentru BASF (denumit în continuare „noi”). În mod natural, aceasta include asigurarea unui nivel ridicat de transparență. Pentru a asigura această transparență, următorul document oferă informații privind modul în care datele personale ale Vizitatorilor de pe canalele noastre sociale sunt prelucrate de către BASF („Vizitatori” sau „tu”). Desigur, noi prelucrăm date personale doar în strictă conformitate cu legislația curentă privind protecția datelor personale.

Cine se ocupă de prelucrarea datelor și cine este responsabilul cu protecția datelor?

De prelucrarea datelor se ocupă grupul de companii BASF care operează în rețelele de socializare respective. Detaliile de contact ale companiilor care fac parte din grupul BASF pot fi accesate în secțiunea de informații sau printr-un link disponibil pe canalele de socializare.

Responsabilul cu protecția datelor poate fi contactat la:

Alexandra Haug

E-mail: data-protection.eu@basf.com

Ce categorii ale datelor personale prelucrăm și în ce scopuri?

Noi prelucrăm datele tale personale doar dacă vizitezi BASF pe rețelele noastre sociale. Prin varietatea noastră de canale de socializare, vrem să-ți oferim o gamă variată de servicii multimedia și să putem schimba idei privind subiectele care sunt importante pentru tine. În plus față de furnizorul rețelei sociale respective, noi strângem și prelucrăm datele personale ale utilizatorului pe canalele noastre de socializare. Prin această notificare te informăm ce date colectăm de la tine prin canalele noastre de socializare, cum le folosim și cum poți obiecta împotriva folosirii acestora. Pentru mai multe detalii privind categoriile de date și scopurile prelucrării lor, te rugăm să iei la cunoștință canalele de socializare individuale listate în detaliu mai jos.

Prelucrarea de date servește următoarelor scopuri:

▪ Comunicarea eficientă cu Vizitatorii canalelor de socializare BASF;

▪ Soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor pe canalele de socializare BASF;

▪ Preluarea de statistici care vizează influența canalelor media BASF;

▪ Realizarea sondajelor pentru clienți, a campaniilor de marketing, a analizei de piață, a tombolelor, a concursurilor sau a altor acțiuni sau evenimente similare;

▪ Rezolvarea disputelor și a proceselor legale, stabilirea, exercitarea sau apărarea împotriva pretențiilor legale sau litigioase, executarea contractelor existente.

Prelucrarea datelor personale este necesară pentru a îndeplini aceste scopuri.

Dacă nu este stipulat în mod expres diferit, baza legală pentru prelucrarea datelor este articolul 6, paragraful 1, litera (f), din Regulamentul general privind protecția datelor personale („RGDP”). Interesele noastre legitime reprezintă disponibilitatea noastră de a-ți răspunde la eventualele mesaje și cerințe, și de a analiza influența și utilitatea canalelor noastre media sociale BASF pentru a crea un design adecvat și o optimizare constantă. În măsura în care dorești să intri într-o relație contractuală cu BASF prin acord personal, baza legală pentru o asemenea procedură este oferită de articolul 6, paragraful 1, litera (b) al RGDP.

Dacă intenționăm să-ți prelucrăm datele personale în orice alt scop nemenționat mai sus, te vom informa corespunzător înaintea oricărei prelucrări de acest fel.

1. BASF pe Facebook

Paginile tip Fanpage de pe Facebook ale BASF („Fanpage”) sunt operate de către Facebook Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Irlanda („Facebook”). Când vizitezi paginile noastre tip Fanpage, Facebook prelucrează datele tale personale în acord cu politica lor de confidențialitate care poate fi găsită aici .

Prelucrăm următoarele date personale:

▪ Numele tău de utilizator pe Facebook, precum și comentariile postate pe paginile noastre tip Fanpage și mesajele directe trimise către noi prin intermediul paginilor noastre;

▪ Activitatea ta pe paginile noastre tip Fanpage prin serviciul Facebook Insights, de exemplu, numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, vizitele și durata medie de vizualizare a videoclipurilor disponibile, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri;

▪ Alte informații necesare pentru soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor noștri sau pentru a identifica Vizitatorii noștri în sistemele noastre într-un mod lipsit de ambiguitate.

Acord de control comun cu Facebook

Folosim statisticile înregistrate (numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, vizitele și durata medie de vizualizare a videoclipurilor disponibile, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri) în legătură cu utilizarea paginilor tip Fanpage puse la dispoziție de către Facebook prin serviciul anonimizat Facebook Insights. Accesul la profilele personale ale utilizatorilor precum și concluziile trase în mod individual de către BASF nu sunt posibile.

Mai multe informații despre Facebook Insights pot fi găsite aici .

În baza acestui fapt, BASF și Facebook sunt considerați ca fiind parteneri sub legislația RGDP, astfel intrând într-un acord de control comun în vederea respectării cerințelor RGDP. Acordul de control comun este disponibil aici . De asemenea, aici vei găsi toate informațiile relevante pentru tine ca subiect de date, în special cele care țin de exercitarea drepturilor tale conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

În plus față de prelucrarea datelor personale menționate în această notificare de confidențialitate, BASF nu are nicio influență asupra prelucrării datelor tale cu caracter personal în legătura directă cu utilizarea de către tine a paginilor tip Fanpage.

2. BASF pe Instagram

Paginile Instagram BASF sunt operate de către Facebook Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, D2 Dublin, Irlanda, furnizorul de servicii pentru Instagram. Atunci când vizitezi paginile Instagram BASF, Instagram prelucrează datele tale personale în acord cu politica lor de confidențialitate care poate fi găsită aici .

Folosim statisticile înregistrate (numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri) în legătură cu utilizarea paginilor Instagram BASF puse la dispoziție de către Instagram prin serviciul anonimizat Instagram Insights. Accesul la profilele personale ale utilizatorilor precum și concluziile trase în mod individual de către BASF nu sunt posibile.

Prelucrăm următoarele date personale:

▪ Numele tău de utlizator pe Instagram, precum și comentariile postate pe paginile noastre de Instagram și mesajele directe trimise către noi prin intermediul paginilor noastre;

▪ Activitatea ta pe paginile noastre Instagram prin serviciul Instagram Insights, de exemplu, numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri;

▪ Alte informații necesare pentru soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor noștri sau pentru a identifica Vizitatorii noștri în sistemele noastre într-un mod lipsit de ambiguitate.

3. BASF pe Twitter

Dacă vizitezi BASF pe Twitter, Twitter Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, SUA, în calitate de operator al Twitter colectează și prelucrează datele personale în limitele politicii lor de confidențialitate. Politica lor de confidențialitate poate fi accesată aici .

Folosim statisticile înregistrate (numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri) în legătură cu utilizarea paginilor Twitter BASF care sunt puse la dispoziție de către Twitter prin serviciul anonimizat Analytics. Accesul la profilele personale ale utilizatorilor precum și concluziile trase în mod individual de către BASF nu sunt posibile.

Prelucrăm următoarele date personale:

▪ Numele tău de utlizator pe Twitter, precum și comentariile postate pe paginile noastre de Twitter și mesajele directe trimise către noi prin intermediul paginilor noastre;

▪ Activitatea ta pe paginile noastre de Twitter prin serviciul Twitter Analytics, de exemplu, numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri;

▪ Alte informații necesare pentru soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor noștri sau pentru a identifica Vizitatorii noștri în sistemele noastre într-un mod lipsit de ambiguitate.

Noi nu păstrăm sau prelucrăm oricare din datele tale personale cu excepția numelui de utilizator pe Twitter dacă ne trimiți un mesaj direct.

4. BASF pe LinkedIn

Paginile LinkedIn BASF sunt operate de către LinkedIn Ireland Unlimited Company, Wilton Place, Dublin 2, Irlanda („LinkedIn”). Atunci când vizitezi paginile LinkedIn BASF, LinkedIn prelucrează datele tale personale în acord cu politica lor de confidențialitate care poate fi găsită aici .

Noi prelucrăm următoarele date personale:

▪ Numele tău de utlizator pe LinkedIn, precum și comentariile postate pe paginile noastre de LinkedIn și mesajele directe trimise către noi prin intermediul paginilor noastre;

▪ Alte informații necesare pentru soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor noștri sau pentru a identifica Vizitatorii în sistemele noastre într-un mod lipsit de ambiguitate.

Acord de control comun cu LinkedIn

Folosim statisticile înregistrate (numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind relațiile de muncă ale Vizitatorilor noștri) în legătură cu utilizarea paginii companiei de pe LinkedIn care este pusă la dispoziție de către LinkedIn prin serviciul anonimizat LinkedIn Analytics. Accesul la profilele personale ale utilizatorilor precum și concluziile trase în mod individual de către BASF nu sunt posibile.

În baza acestui fapt, BASF și Facebook sunt considerați ca fiind parteneri sub legislația RGDP, astfel intrând într-un acord de control comun în vederea respectării cerințelor RGDP. Acordul de control comun este disponibil aici . De asemenea, aici vei găsi toate informațiile relevante pentru tine ca subiect de date, în special cele care țin de exercitarea drepturilor tale conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal.

În plus față de prelucrarea datelor personale menționate în această notificare de confidențialitate, BASF nu are nicio influență asupra prelucrării datelor tale cu caracter personal în legătura directă cu utilizarea ta a paginii companiei de pe LinkedIn.

5. BASF pe XING

Paginile XING BASF sunt operate de către XING SE, Dammtorstrasse 30, 20354 Hamburg, Germania („XING”). Atunci când vizitezi paginile XING BASF, XING prelucrează datele tale personale în acord cu politica lor de confidențialitate care poate fi găsită aici .

Folosim statisticile înregistrate (numărul de vizite pe pagina noastră și statistici privind relațiile de muncă ale utilizatorilor noștri) în legătură cu utilizarea paginilor XING BASF care sunt puse la dispoziție de către XING prin serviciul lor statistic anonimizat. Accesul la profilele personale ale utilizatorilor precum și concluziile trase în mod individual de către BASF nu sunt posibile.

Prelucrăm următoarele date personale:

▪ Numele tău de utlizator pe XING, precum și comentariile postate pe paginile noastre de XING și mesajele directe trimise către noi prin intermediul paginilor noastre;

▪ Activitatea ta pe paginile noastre XING prin serviciul lor statistic, de exemplu, numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, vizitele și durata medie de vizualizare a videoclipurilor disponibile, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri;

▪ Alte informații necesare pentru soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor noștri sau pentru a identifica Vizitatorii noștri în sistemele noastre într-un mod lipsit de ambiguitate.

6. BASF pe YouTube

Dacă vizitezi BASF pe YouTube, Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanda, în calitate de operator al YouTube colectează și prelucrează datele tale personale în acord cu politica lor de confidențialitate care poate fi accesată aici .

Folosim statisticile înregistrate (numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, durata medie de vizualizare a videoclipurilor disponibile, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri) în legătură cu utilizarea canalului YouTube BASF care este pus la dispoziție de către YouTube prin serviciul anonimizat YouTube Analytics. Accesul la profilele personale ale utilizatorilor precum și concluziile trase în mod individual de către BASF nu sunt posibile.

Prelucrăm următoarele date personale:

▪ Numele tău de utlizator pe YouTube, precum și comentariile postate pe canalul nostru de YouTube;

▪ Activitatea ta pe canalul nostru de YouTube prin serviciul YouTube Analytics, de exemplu, numărul de vizite pe pagina noastră, varietatea contribuțiilor tale, durata medie de vizualizare a videoclipurilor disponibile, informații privind țara și orașul de origine al Vizitatorilor noștri și statistici privind genul Vizitatorilor noștri;

▪ Alte informații necesare pentru soluționarea solicitărilor primite din partea Vizitatorilor noștri sau pentru a identifica Vizitatorii noștri în sistemele noastre într-un mod lipsit de ambiguitate.

Noi nu păstrăm sau prelucrăm oricare din datele tale personale cu excepția numelui de utilizator pe YouTube dacă ne trimiți un mesaj direct.

Către cine sunt transmise datele tale personale?

În interiorul companiei noastre, doar personalul care are nevoie de date personale pentru a îndeplini scopurile menționate mai sus va primi acces la datele respective.

Folosim serviciul de cloud Facelift Cloud (Facelift BBT, Gerhofstraße 19, 20354 Hamburg, Germania, https://www.facelift-bbt.com/en) ca un instrument de administrare a tuturor canalelor noastre de socializare. Comentariile și mesajele pe care le lași pe canalele noastre de socializare vor fi transferate în acest sistem și vor fi accesate de către personalul nostru prin același sistem.

Subliniem faptul că în momentul prelucrării datelor prin intermediul cananelor noastre de socializare, datele tale personale pot fi prelucrate în afara teritoriului Uniunii Europene. Acest lucru poate rezulta într-un risc pentru utilizatori, pentru că ar putea, spre exemplu, să îngreuneze executarea drepturilor utilizatorilor. Te rugăm să consulți politica de confidențialitate a furnizorilor de canale de socializare pentru mai multe detalii. În privința furnizorilor din Statele Unite certificați conform politicii de confidențialitate „Privacy Shield”, am vrea să punctăm faptul că acești furnizori se angajează să respecte standardele Uniunii Europene privind protecția datelor cu caracter personal.

Putem pune la dispoziție date personale autorităților de supraveghere, curților sau cabinetelor de avocatură atât cât este necesar pentru a asigura respectarea legislației aplicabile sau pentru a exercita și a ne apăra drepturile din punct de vedere legal dacă legea ne permite.

Pentru cât timp păstrăm datele tale personale?

Dacă nu este specificat într-un alt mod (exemplu, într-un formular de consimțământ specific) noi ștergem datele tale personale în momentul în care nu mai avem nevoie de acestea în scopurile menționate mai sus, doar în cazul în care ștergerea sau blocarea datelor nu ar încălca obligațiile noastre legale de a furniza și de a păstra documente (precum perioadele de păstrare impuse de către legile comerciale sau de legislația fiscală). Mesajele tale trimise prin canalele noastre de socializare sunt șterse după un minimum de 3 luni de la încheierea conversației, dacă solicitarea ta a fost rezolvată și nu există alte motive care să ne permită sau să ne oblige să păstrăm mesajele respective.

Ce drepturi ale protecției datelor cu caracter personal pot fi exercitate de către tine?

Vizitatorii noștri pot solicita informații privind datele personale pe care le păstrăm și le prelucrăm referitoare la persoana lor prin intermediul grupului de companii BASF. În plus, în anumite circumstanțe, Vizitatorii noștri pot solicita corectarea sau ștergerea datelor cu caracter personal care se referă la persoana lor. Aceștia mai pot fi îndreptățiți să restricționeze prelucrarea datelor personale și au dreptul de a solicita divulgarea datelor oferite într-un format comun și structurat care poate fi citit automat.

Dreptul la opoziție

Dacă prelucrarea are loc în baza unui consimțământ, Vizitatorii noștri au dreptul de a se opune prelucrării datelor personale relevante în orice moment. Dacă prelucrăm date personale ale Vizitatorilor noștri în scopul protecției intereselor noastre legitime, Vizitatorii noștri pot obiecta cu privire la prelucrare în orice moment din motive relevante situației lor specifice. În cazul unei obiecții vom opri prelucrarea datelor personale subiectului de date respectiv cu excepția cazurilor în care putem oferi motive întemeiate care au întâietate în fața intereselor, drepturilor și libertăților Vizitatorilor noștri sau putem dovedi că prelucrarea datelor servește la instituirea, exercitarea sau apărarea în fața pretențiilor legale sau a acțiunilor litigioase.

În ceea ce privește prelucrarea datelor personale prin serviciile tip Insights oferite de către Facebook, Facebook își asumă responsabilitatea inițială. Acest lucru vizează prelucrarea datelor prin serviciul Insights și implementarea drepturilor subiecților de date. Astfel, te rugăm să contactezi Facebook în mod direct privind toate obligațiile ce reies din RGDP și țin de prelucrarea de date prin serviciile Insights. Deși poți să-ți exerciți față de noi drepturile pe care le ai, vom redirecționa către Facebook solicitările pe care e primim de la tine legat de aceste aspecte.

În ceea ce privește prelucrarea datelor personale prin serviciul „Page Insights” oferit de LinkedIn, LinkedIn și-a asumat responsabilitatea inițială. Acest lucru vizează prelucrarea datelor prin serviciul „Page Insights” și implementarea drepturilor subiecților de date. Astfel, te rugăm să contactezi LinkedIn în mod direct privind toate obligațiile ce reies din RGDP și țin de prelucrarea de date prin serviciul „Page Insights”. Deși poți să-ți exerciți față de noi drepturile pe care le ai, vom redirecționa către LinkedIn solicitările pe care e primim de la tine legat de aceste aspecte.

Unde pot fi înaintate plângeri?

Indiferent de alte căi de atac conform legislației administrative sau judiciare, Vizitatorii noștri au dreptul la înaintarea unei plângeri către autoritățile de supraveghere din țara sau orașul de reședință sau în care s-a produs încălcarea dreptului, dacă aceștia consideră că prelucrarea datelor lor personale reprezintă o încălcare directă a Regulamentului general privind protecția datelor personale al Uniunii Europene.

Autoritățile de supraveghere unde s-au înaintat plângerile vor notifica reclamantul în privința situației și a soluționării plângerii, inclusiv oferirea opțiunii unor căi de atac conform articolului 78 al Regulamentului general privind protecția datelor personale al Uniunii Europene.

Der Landesbeauftragte für den Datenschutz und die Informationsfreiheit Rheinland-Pfalz

Hintere Bleiche 34

55116 Mainz

Germany

Mergi sus