3 pași simpli prin care poți obține o recoltă Rekord

Află care e cea mai favorabilă soluție pentru a combate integral buruienile din cultura de porumb

De cele mai multe ori, buruienile dificile necesită soluții specifice de combatere. Dacă porumbul este amenințat de mai multe tipuri de buruieni, atunci fermierii deseori sunt nevoiți să facă mai multe tratamente în diferite stadii ale culturii. Există însă opţiuni alternative mai bune şi mai simplu de folosit.

Pachetul Rekord™ de la BASF este una dintre puținele soluții de pe piață care combină 3 substanțe active și 3 moduri de acțiune. Pachetul Rekord™ este compus din produsele KELVIN® TOP, CAMBIO® şi Dash® HC (adjuvant).

Împreună, produsele oferă control complet asupra buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate anuale şi perene din cultura de porumb, dintr-o singură aplicare. Erbicidarea cu pachetul Rekord se face postemergent, în perioada în care porumbul are între 2-6 frunze şi în funcție de gradul de îmburuienare și tipul de infestare, astfel:

  • buruieni monocotiledonate: de la 1-3 frunze, până la înfrățire
  • buruieni dicotiledonate: de la 2-4 frunze până la 6 frunze
  • pirul târâtor: până la înălțimea de 10-15 cm
  • costrei: până la înălțimea de 15-20 cm

Pachetul Rekord™ este destinat pentru 5 hectare şi conține 10 litri erbicid CAMBIO®, 5 litri erbicid KELVIN® TOP și 3 litri adjuvant DASH® HC. Doza de aplicare recomandată este: CAMBIO® 2 l/ha, KELVIN® TOP 1l/ha, DASH® HC 0,6 l/ha.

Recomandarea specialiștilor BASF e ca pachetul să fie aplicat pe o suprafață mai mică, de 4 hectare, doar în cazul în care infestarea cu buruieni dicotiledonate perene sau cu costrei este foarte puternică sau dacă momentul optim de erbicidare a fost depășit.

Cum acționează Rekord™

Pachetul tehnic Rekord™ pentru porumb combină 3 substanțe active: nicosulfuron, bentazon și dicamba. KELVIN® TOP conţine 40 g/l nicosulfuron şi are eficacitate foarte bună împotriva majorităţii buruienilor monocotiledonate. Acesta are un efect sistemic, se distribuie rapid în plante și are acţiune foliară. La doar 6 ore după aplicare, buruienile își încetează creșterea, din cauza blocării biosintezei enzimei ALS. Buruienile mor în cele din urmă la 1-3 săptămâni după aplicare.

Pe de altă parte, Cambio® are eficacitate foarte ridicată în combaterea buruienilor dicotiledonate anuale şi perene din cultura de porumb. Bentazonul și dicamba, cele două substanţe active conţinute de erbicidul Cambio®, sunt absorbite de buruieni în doar 4 sau 5 ore după aplicare. Bentazonul are acţiune de contact, este absorbit de organele verzi ale plantei, mai ales prin frunze, acţionând asupra procesului de fotosinteză. Dicamba are acţiune sistemică, cu translocare acro şi bazipetală şi efect rapid, fiind absorbită prin frunze şi tulpini. Efectul produsului Cambio® se poate observa prin răsucirea și încrețirea tulpinilor și a frunzelor buruienilor, care în final se vor necroza.

Adjuvantul Dash® HC îmbunătăţeşte absorbția produselor prin penetrarea țesutului vegetal, ameliorează aderența și distribuția produselor, astfel intensifică eficacitatea erbicidelor cu care este asociat.

Care sunt avantajele erbicidării porumbului cu Rekord™

Pachetul Rekord combină cele trei substanțe active și asigură astfel o eficacitate sporită împotriva principalelor buruieni care afectează cultura de porumb. Rezultatul este o cultură curată, care va duce la o producție superioară atât cantitativ, cât și calitativ. Acțiunea combinată a produselor Kelvin® Top, Cambio® și Dash® HC asigură combaterea buruienilor dintr-o singură aplicare. Pachetul REKORD™ acționează rapid și combate cu succes chiar și buruienile perene precum pălămida sau costreiul, beneficiind totodată de o selectivitate foarte bună pentru cultura de porumb. În cadrul loturilor BASF şi a multor ani de experienţă de când această soluţie există pe piaţa din România, diferența demonstrată de erbicidarea cu REKORD™ față de loturile-martor netratate este dramatică.

Avantajele sunt astfel clare:

  • Eficacitate sporită împotriva principalelor buruieni. Veți obține astfel câmpuri curate și recolte bogate
  • 3 substanțe active diferite, cu 3 moduri diferite de acțiune
  • Bentazonul și adjuvantul asigură o acțiune rapidă
  • Spectru larg de combatere a buruienilor, printr-o singură aplicare
  • Control excelent al buruienilor perene precum pălămida sau costreiul
  • Selectivitate foarte bună pentru creșterea uniformă a culturii
  • Investiție pe termen lung

Cum poți beneficia și mai mult de avantajele Rekord™: Pachetul Combo Rekord™

Acum poți erbicida eficient cultura de porumb și te poți bucura de oferta promoțională pe care compania BASF o desfășoară: La 10 pachete REKORD™ achiziţionate vei primi gratuit 1 pachet REKORD™ și 1 kg de rodenticid STORM® PELLETS destinat combaterii şobolanilor şi a şoarecilor din spațiile de depozitare. Programul promoțional este valabil în limita stocului disponibil.

Culturi similare

Mergi sus