Soluții digitale de la BASF pentru fermierii preocupați de performanță

Informare importantă

Începând cu data de 15 mai 2023, aplicația xarvio SCOUTING nu va mai fi disponibilă. Te invităm să folosești alte aplicații digitale de la BASF.

Pentru întrebări legate de xarvio SCOUTING, te rugăm să ne contactezi: support@xarvio.info

Vezi ce poți face cu ajutorul aplicației xarvio® SCOUTING – asistentul virtual pentru fermieri

Agricultura este percepută, în general, în două moduri: cel clasic, romanțat, cu produse obținute prin sudoarea mâinilor și efortul susținut al fermierilor, precum și cel profesionist, în care fermierii urmăresc performanța în cele mai mici detalii. În acest tablou lipsește un singur aspect, deja împământenit în multe alte sectoare economice: cel digital.

Statisticile arată că, în momentul de față, agricultura este sectorul economic cu cea mai slabă digitalizare. Deși, la prima vedere am fi tentați să spunem că este normal, având în vedere însuși domeniul de activitate, slaba digitalizare a agriculturii mondiale aduce nu doar lipsa unui management și implicit performanțe mai bune, ci și un potențial enorm de dezvoltare, cu beneficii semnificative pentru fermieri și consumatori.

Cum poate digitalizarea să rezolve problemele agriculturii

De-a lungul existenței sale, compania BASF a venit mereu în întâmpinarea nevoilor fermierilor cu produse, soluții și tehnologii inovatoare. De data aceasta, abordam și domeniul digital, cu noua suită xarvio ®. Este cea mai nouă abordare a BASF în încercarea de a sprijini fermierii în fața provocărilor curente ale agriculturii. Prin xarvio®, BASF oferă o suită completă de soluții digitale orientate spre fermieri, capabile să aducă beneficiile unui mangement mai bun, cu riscuri mai mici și predictibilitate sporită în vederea unei planificări îmbunătățite a activității din fermă. Soluțiile digitale xarvio® le oferă astfel fermierilor posibilitatea de a folosi la capacitate maximă loturile agricole, în vederea optimizării producției, dar și a economisirii timpului și resurselor, pentru a obține un grad sporit de sustenabilitate.

Aplicația xarvio® SCOUTING este disponibilă și pentru fermierii din România

Suita xarvio® de aplicații și servicii digitale pentru fermieri conține trei produse: SCOUTING, FIELD MANAGER și HEALTHY FIELDS, fiind folosită de fermieri din peste 100 de țări. Aplicația xarvio® SCOUTING este disponibilă și pentru agricultorii din România.

Iată cum te poate ajuta aplicația xarvio® SCOUTING:

Identificarea buruienilor

Cu ajutorul xarvio® SCOUTING poți identifica buruienile greu de deosebit, mai ales în primele stadii de vegetație, când este esențial să știi cu ce te confrunți. În plus, aplicația dezvoltată de BASF poate identifica mai multe buruieni dintr-o singură poză. Algoritmul xarvio® poate identifica peste 115 specii de buruieni, cu o precizie uluitoare. Mai exact, 96% dintre buruienile din baza de date sunt identificate cu precizie de peste 80%.

Identificarea bolilor

Poți recunoaște agentul patogen din cultură, prin identificarea simptomelor apărute la nivelul frunzelor, tulpinilor sau lanului. Aplicația poate recunoaște cu o precizie între 75-100% nu mai puțin de 139 de boli la 37 de culturi, iar baza de date este actualizată în permanență. Mai exact, poate recunoaște 9 boli diferite la grâu, 2 boli la rapiță, 6 boli la porumb și 7 boli la soia.

În plus, cu ajutorul funcției Radar, vei primi notificări dacă fermierii din zona ta (utilizatori ai aplicației) se confruntă cu atacuri ce s-ar putea răspândi.

Monitorizarea dăunătorilor

Evaluează și numără automat insectele dăunătoare din capcanele galbene de monitorizare. În plus, algoritmul poate face diferența dintre insecte precum gărgărițele, gândacii florilor sau puricii cruciferelor, numărând doar dăunătorii relevanți. Funcția Radar te poate avertiza, de asemenea, dacă există pericolul unei invazii de dăunători de la câmpurile din apropiere, cu condiția ca fermierii din vecinătate să folosească aplicația.

Estimarea nutrienților

Măsoară nivelul de azot utilizat de culturi precum grâul sau rapița, precum și masa vegetativă, pentru a oferi rezultate precise și ușor de interpretat.

Analiza gradului de răsărire

Folosind aplicația xarvio® SCOUTING poți număra rapid plantele pe metru pătratcu ajutorul telefonului, comparând numărul de plante răsărite cu obiectivul tău. Această estimare te va ajuta să optimizezi strategie de fertilizare pentru a obține producția dorită.

Estimarea daunelor foliare

Aplicația poate măsura suprafața afectată a frunzelor, măsurând proporția dintre culoarea normală a aparatului foliar și culoarea zonelor cu probleme. În acest fel, poți obține o estimare bună a gradului de infestare sau a efectului factorilor de stres asupra plantelor de cultură.

Mergi sus