Cum arată plantele de grâu tratate cu Systiva® 333 FS la mai bine de 6 luni de la efectuarea tratamentului la sămânță și semănatul culturii

Vezi demonstrația efectuată în câmp de reprezentanții BASF

Noul fungicid Systiva® 333 FS oferă o abordare complet diferită și totodată inovatoare: deși se aplică la tratamentul seminței, produsul poate oferi protecție foliară eficientă până la momentul primului tratament cu fungicid. Perioada în care se asigură protecția foliară depinde de presiunea de infecție.

Systiva® 333 FS aduce îmbunătățiri culturii de grâu, prin dezvoltarea mai bună a fraților și a numărului acestora, un foliaj mai sănătos și curățenie în ceea ce privește bucătăria plantei, frunza, prin asigurarea protecției împotriva bolilor, chiar de la începutul vegetației.

De exemplu, în data de 24 aprilie, data la care specialiștii BASF, Alin Alici (reprezentant vânzări zona BC, GL, VN, VS) și Ciprian Ionescu (consultant tehnic zona est), au vizitat această solă, diferențele între lotul tratat cu Systiva® 333 FS (aplicat la tratamentul seminței, în doza de 1,5 litri/tonă) și cel netratat se văd clar. În condițiile în care ambele loturi s-au semănat direct în miriște, având drept cultură premergătoare rapița, fără să se facă alte mobilizări ale solului în ceea ce privește cultura, iar precipitațiile pe perioada de vegetație au fost puține, de cel mult 35-40 de litri în decurs de câteva luni de zile, chiar dacă presiunea de boli nu a fost mare, zona tratată arată mult mai bine, cu un foliaj mult mai bogat.

Spre deosebire de plantele tratate cu Systiva® 333 FS, lotul martor are o talie mult mai joasă, numărul de frați este mult mai mic, cultura fiind semnificativ mai slab dezvoltată. Diferența dintre cele două grade de dezvoltare este făcută exclusiv de Systiva® 333 FS.

Ciprian Ionescu, consultant tehnic BASF, prezintă detaliat diferențele între plantele netratate și cele tratate cu Systiva® 333 FS, primul fungicid aplicat la tratamentul seminței, dar cu acțiune în vegetație asupra bolilor foliare, precum și efect de vitalizare AgCelence®, rezultând o producție cât mai rentabilă pentru fermieri.

Diferența de talie este de peste 10 centimetri între cele două loturi. O analiză mai atentă a plantelor de grâu tratate cu Systiva® 333 FS arată o înălțime de aproximativ 25-30 de centimetri, o înfrățire foarte bună, o dezvoltare echilibrată a fraților și a punctului de înfrățire, precum și o excelentă dezvoltare a rădăcinii. Spre deosebire de acestea, plantele din lotul martor au o talie mult mai mică, punctul de înfrățire mult mai slab dezvoltat, mai subțire. În final, doar prin utilizarea produsului Systiva® 333 FS se poate aduce un plus considerabil de producție, chiar și în condiții de secetă pedologică extremă.

Mergi sus