Companiile BASF și Euralis: parteneriat pentru sistemul performant Clearfield® Plus la floarea-soarelui

Fermierii au descoperit, în cadrul evenimentelor organizate în noiembrie, beneficiile noului sistem de producție

Companiile BASF și Euralis și-au dat mâna pentru un nou parteneriat cu beneficii multiple pentru fermieri: sistemul de producție Clearfield® Plus . Noul sistem, compus din hibrizi de floarea-soarelui foarte performanți și erbicidul Pulsar® Plus a fost prezentat în cadrul a cinci evenimente, organizate în luna noiembrie în zonele cu importanță majoră pentru cultivatorii de floarea-soarelui.

Acesta este cel mai nou sistem de producție de la BASF, cu performanțe superioare atât în ceea ce privește hibrizii de ultimă generație, cât și noul erbicid Pulsar® Plus, a cărui formulare unică asigură o aderență superioară pe plantă, dar și o combatere de încredere a buruienilor dificile, inclusiv Orobanche cumana.

Partenerii noștri de la Euralis au prezentat noua gamă de hibrizi Clearfield® Plus. Aceștia beneficiază de rezistență genetică la rasele de Orobanche A-G, toleranță excelentă la stres și cădere, oferind în același timp și un conținut ridicat de ulei. În total, în portofoliul Euralis există cinci hibrizi de floarea-soarelui Clearfield® Plus: ES Genesis CLP, ES Kapris CKLP, ES Janis CLP, ES Loris CLP, ES Poetic CLP.

Pe lângă aceasta, fermierii prezenți la cele cinci evenimente, desfășurate în Slobozia, Tulcea, Alexandria, Constanța și Arad, au putut afla și despre noul pachet promoțional Pulsar® Plus și Pictor® , dedicat cultivatorilor de floarea-soarelui Clearfield® Plus. Concret, la 50 de litri de erbicid Pulsar® Plus achiziționați, fermierii vor primi gratuit și 2 litri de fungicid Pictor®, pentru a se bucura de eficacitate maximă atât în combaterea buruienilor, cât și în combaterea celor mai păgubitoare boli ale culturii de floarea-soarelui.

Nu a fost singura surpriză pe care BASF le-a rezervat-o fermierilor. În portofoliul companiei, pentru anul viitor, se regăsesc și produse precum fungicidul Retengo® pentru floarea-soarelui și porumb, produse dedicate cerealelor, precum bine-cunoscutul erbicid Biathlon® 4D, regulatorul de creștere Medax® Top sau inovatorul fungicid Priaxor®, dar și inoculanții pentru soia HiCoat Super Soy.

Tehnologia de inoculare a semințelor de soia este relativ nouă, dar are numeroase avantaje pentru cultivatori. Față de vechea metodă, când fermierii erau nevoiți să își inoculeze singuri semințele în fermă, pierzând timp prețios în ziua semănatului, compania producătoare de semințe Euralis pre-inoculează acum întreg lotul de semințe de soia din România, folosind produsul BASF HiCoat Super Soy. Astfel, de la pre-inoculare și până la momentul semănatului pot trece și 90 de zile, fără ca numărul bacteriilor de Bradyrhyzobium japonicum să scadă sunt 100.000 de fiecare sămânță de soia, număr optim pentru o inoculare eficientă.

Culturi similare

Mergi sus