Beneficiile Smart Technology de la BASF, pentru culturile de legume

Descoperă cum să ai culturi de calitate și producție sporită cu Smart pentru legume

BASF a dezvoltat Smart Technology , o tehnologie inteligentă pentru protejarea culturilor de legume, care își propune să ofere fermierilor soluții personalizate pentru problemele care pot apărea pe teren.

Legumicultura este esențială pentru dezvoltarea sectorului agro-alimentar, dar fermierii se confruntă cu pierderi de producție, apariția formelor de rezistență la tratamente, infecții greu de controlat în momente cheie și calitate și vandabilitate scăzută a legumelor.

Cu patru beneficii semnificative, Smart Technology reprezintă o opțiune viabilă pentru fermierii care doresc să-și protejeze culturile și să obțină legume sănătoase și de bună calitate.

1. Simplificarea managementului fermei

Cu soluții inovatoare pentru protecția plantelor, BASF poate simplifica managementul fermelor, oferind produse omologate pentru o gamă largă de culturi (ardei, salată, praz, tomate, ceapă, conopidă, vinete, varză, castraveți, morcov, pătrunjel, sfeclă roșie, țelină, etc.) ce pot fi integrate cu ușurință într-un plan de protecție complet pentru legume.

Fungicidul polivalent Dagonis® este recomandat pentru combaterea eficientă a bolilor la peste 20 de culturi, având o formulă ce conține două substanțe active complementare - difenoconazol și Xemium® (fluxapiroxad) care asigură un control de lungă durată asupra unui spectru larg de boli.

Difenoconazol controlează un spectru larg de boli foliare, inclusiv cele transmise prin sol la semințe, iar Xemium ® (fluxapiroxad) inhibă germinarea sporilor și creșterea miceliului. Cu efect preventiv și curativ, timp de pauză favorabil până la recoltare și integrare excelentă în programele de gestionare a reziduurilor, Dagonis® este o unealtă eficientă pentru managementul rezistenței datorită sinergiei celor două substanțe active.

2. Soluții de încredere

BASF oferă fermierilor soluții de protecție a plantelor, dezvoltate conform standardelor de reglementare, sigure pentru mediul înconjurător și utilizatori.

Smart Technology oferă produse pentru combaterea atacurilor patogenilor ce afectează culturile legumicole. Un astfel de produs este Stomp® Aqua, recomandat pentru combaterea buruienilor. Conține pendimetalin - care inhibă diviziunea celulei și alungirea acesteia, oprind astfel dezvoltarea buruienilor. Poate fi utilizat pentru diverse culturi, iar doză recomandată este de 1,5 - 4 L/ha, în funcție de cultură și patogenul țintă. Avantajele includ spectru larg de combatere a buruienilor, eliberarea treptată a substanței active, compatibilitate ridicată, efect pe termen lung și formulare inovatoare sub formă de microcapsule.

3. Producții de calitate

Pentru a ajuta fermierii să obțină producții de calitate, BASF oferă produse inteligente, printre care se numără și fungicidul Signum® ce are o combinație unică de două substanțe active: boscalid și piraclostrobin. Acest produs oferă o acțiune preventivă cu mișcare translaminară și acropetală, inhibând germinația sporilor, sporularea și dezvoltarea tubului germinativ. Signum® este omologat conform noilor cerințe legislative privind siguranța în utilizare și este eficient în combaterea unor patogeni cum ar fi putregaiul cenușiu la tomate, dar și la alte culturi precum salată, morcov, varză, ardei, vinete și praz.

Fermierii pot folosi Signum® în doze cuprinse între 0,75 – 1,5 kg/ha, în funcție de cultură și patogenul țintă. Printre avantajele utilizării acestui produs se observă : două moduri diferite de acțiune cu spectru de combatere complementar, flexibilitate în aplicare, recolte mari și producții de calitate. Acest fungicid contribuie, de asemenea, la creșterea perioadei de păstrare a recoltei.

4. Timp de pauză favorabil

Timpul de pauză favorabil asigură recoltarea de legume sănătoase și de calitate, conform celor mai stricte cerințe și standarde de protecție a plantelor. Produsele BASF, precum insecticidul Alverde®, au un timp de pauză stabilit în urma unor teste riguroase și sunt integrate cu ușurință într-o schemă completă de protecție a culturilor legumicole. Alverde® are o eficacitate ridicată în condiții de temperaturi ridicate și acționează rapid pentru stoparea pagubelor, fiind o soluție excelentă pentru managementul rezistenței.

Substanța activă: 240 g/l metaflumizon

O altă caracteristică importantă a Alverde® este capacitatea sa de a fi utilizat în soluții complexe de protecție a culturilor, ajutând fermierii să controleze și să prevină apariția rezistenței la insecticide. În plus, Alverde® are un timp de pauză scurt de numai 3 zile, ceea ce permite recoltarea rapidă a culturilor tratate și asigură condițiile necesare pentru recoltarea de legume sănătoase și de calitate, asigurând vânzarea fără restricții sau impedimente.

În concluzie, Smart Technology pentru legume permite realizarea unor planuri de tratamente complexe pentru prevenirea și combaterea principalilor agenți patogeni, care acoperă întreaga perioadă de vegetație a culturilor de legume.

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum
Mergi sus