Ce spun fermierii: Nini Andone

Ce mesaj transmite viticultorul consumatorilor și colegilor de breaslă

Mă numesc Nini Andone și sunt proprietarul unei plantații de 8 hectare cu viță de vie, din care 7 hectare cu struguri pentru vin și 1 ha cu struguri pentru masă în comuna Turcoaia, din județul Tulcea.

Starea plantației în acest moment este una bună. Lucrările pe care le efectuăm în acest moment sunt cele de igienizare a plantației de resturile vegetale rezultate în urma tăierilor de primăvară, tratamente fitosanitare la dezmugurit precum și lucrări pentru fertilizare.

Situația actuală nu ne-a afectat foarte mult, deoarece nu avem la ora actuală produse pentru desfacere. În plus, am avut stocurile necesare de produse pentru protecția plantelor, precum și alte produse necesare pentru începerea activității în primăvară.

În actualul context, cred că fermierii români au un rol important pe piață, deoarece vor avea ocazia să-și desfacă produsele pe piața internă, iar în acest fel își pot consolida poziția. În această situație, mai mult ca oricând, trebuie să consumăm produse românești pentru a încuraja producătorii locali și a stimula astfel sectorul agricol.

Pentru colegii de breaslă am un mesaj de încurajare, pentru a face față situației, așa cum de multe alte ori au reușit. Iar consumatorilor români le transmit să fie naționaliști în ceea ce privește consumul alimentar, pentru că au de unde alege în viitor produse românești.

Culturi similare

Agricultura nu stă pe loc. #MulțumimFermierilor

Fermierii noștri au ales să continue activitatea. Ei nu pot spune ”stăm acasă”. Ei lucrează pentru noi toți. Pentru aceasta, le mulțumim din inimă!

Vezi cum îi putem ajuta

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Ne puteți găsi de acum și pe Facebook!

Nu uita să dai like paginii noastre pentru a fi la curent cu ultimele știri, dar și pentru a afla sfaturi oferite de colegii noștri.

Accesează pagina
Mergi sus