Acestea sunt cele mai bune vinuri românești produse de viticultorii mici și mijlocii

Concursul BASF ”Povești cu vinuri românești” s-a încheiat. Juriul a ales vinurile câștigătoare

Concursul organizat de BASF în colaborare cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România și-a aflat câștigătorii. După patru etape regionale, la care au participat sute de viticultori mici și mijlocii, juriul a ales în cadrul marii finale de la Alba Iulia cele mai bune vinuri albe, roșii și roze.


Început în luna februarie, concursul BASF ”Povești cu vinuri românești” și-a propus să dea posibilitatea producătorilor de vin care cultivă viță de vie pe suprafețe mai mici de 100 de hectare să își demonstreze măiestria în arta de a obține cele mai bune vinuri. În cadrul celor patru etape regionale, desfășurate la Odobești, Urlați, Craiova și Recaș, am acoperit toate zonele viticole importante ale țării. Juriul format din oenologi, membri ai ADAR, a ales de fiecare dată cele mai bune nouă vinuri finaliste, câte trei pentru fiecare categorie, alb, roșu și roze.


Odată trimise probele de vin pentru finala concursului BASF, juriul format din cei mai buni specialiști a început aprecierea calităților, pentru a afla care sunt soiurile demne de un premiu pe măsura efortului viticultorilor: unul din cele trei kit-uri de promovare a afacerii, în valoare de 5.000 de euro fiecare. Finala a debutat într-o atmosferă medievală, demnă de renumele locației. Invitații, primiți ca la curtea regelui, de personaje medievale și bufoni, au asistat la schimbarea gărzii, au ascultat poveștile interesante ale finaliștilor și cramelor participante la etapele regionale și au luat parte la un adevărat festin în stil medieval.


Ceremonia de premiere a respectat aceeași atmosferă medievală. La categoria vinuri albe, cel mai bun sortiment ales de juriu a fost un Muscat Ottonel, sec, din 2015, produs de Casa De Vinuri Podgoria. Cel mai bun vin roșu a fost ales un Merlot demisec, din 2013, produs de Crama Basilescu. Iar dintre vinurile roze, cupajul Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah, din 2015, de la Crama Licorna, a fost ales marele câștigător.


Producătorii celor trei vinuri premiate în marea finală a concursului BASF ”Povești cu vinuri românești” au primit premii pe măsură. Fiecare viticultor va beneficia de un kit de promovare a afacerii sale, în valoare de 5.000 de euro. Kit-urile constau, la alegere, în crearea unei identități de brand, crearea unui magazin online sau închirierea unui spațiu de expoziție în Promenada Mall, din București.

Culturi similare

Mergi sus