BASF lansează Cleravo® - noua generație de erbicide pentru cultura de rapiță Clearfield

Erbicidul Cleravo este cel mai nou membru al familiei de produse Clearfield pentru cultura de rapiță. A fost dezvoltat special pentru a oferi fermierilor maximum de flexibilitate în aplicarea de erbicid. Cleravo se adresează în special fermierilor care nu au folosit in toamna erbicidul Cleranda® la rapița de toamnă, dar și fermierilor care cultivă rapița de primavara de tip Clearfield

BASF pune la dispoziția fermierilor un nou produs destinat pentru combaterea buruienilor în cultura de rapita. CLERAVO® reprezintă o nouă generație de erbicide Clearfield® și este destinat erbicidării postemergente în primăvară a rapiței de toamnă.

Erbicidul CLERAVO® este destinat în primul rând fermierilor care, nu au aplicat toamna erbicidul CLERANDA® în cultura rapiței de tip Clearfield. Noul erbicid din gama de produse pentru protecția plantelor dezvoltat de BASF combină eficacitatea celor două substanțe active (imazamox și quinmerac), iar momentul aplicării în primăvară asigură acțiunea asupra buruienilor în special prin frunze și mai puțin prin sol.

Află mai multe informații și alege un erbicid pentru buruieni CLERAVO® direct de la reprezentantul tău BASF

Inovație în protecția plantelor cu noul erbicid pentru rapiță BASF

Substanțele active ale erbicidului CLERAVO®, imazamox și quinmerac, sunt absorbite de buruieni în principal prin frunze dar și prin sol. Acest erbicid cu spectru larg combate cu succes majoritatea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, inclusiv pe cele greu de controlat, precum buruienile specifice crucifere.

Numeroși fermieri au ales să cultive rapita de tip Clearfield® datorită avantajelor oferite de acest sistem de producție. Există însă și situații când aplicarea în toamnă a erbicidului recomandat nu a fost posibilă. Fie buruienile-țintă nu au existat la momentul respectiv în cultura de rapiță de toamnă, fie din cauza samulastrei de cereale s-a aplicat doar un erbicid graminicid, fără a mai fi nevoie de un alt produs.

În primăvară, după pornirea în vegetație, pot apărea însă infestări cu buruieni precum mușețelul sălbatic, turița sau muștarul sălbatic.

Sistemul de producție Clearfield pentru culturi de rapita presupune folosirea hibrizilor performanți de tip Clearfield, toleranți la erbicidele CLERANDA® și CLERAVO®.

Vezi ce avantaje îți poate aduce Clearfield® față de culturile convenționale

Cum și când se aplică erbicidul pentru rapiță CLERAVO®

Noul erbicid CLERAVO® poate fi aplicat în primăvară, până la momentul în care buruienile dezvoltă 4-6 frunze. Perioada optimă de aplicare, deși flexibilă, este importantă, pentru că asigură un grad maxim de eficiență. Astfel, erbicidul CLERAVO® ar trebui achiziționat la sfârșitul iernii sau început de primăvară, pentru a putea fi folosit la momentul oportun, când buruienile se găsesc în stadiul optim.

Specialiștii BASF recomandă ca aplicarea în primăvară a erbicidului CLERAVO® să se facă:

  • Pentru rapița de toamnă - în perioada în care plantele de rapiță sunt la începutul alungirii stemului până la apariția bobocilor florari (BBCH 30-50)
  • Pentru rapița de primăvară – pe perioada în care plantele de rapita au 2-8 frunze (BBCH 10-18)

Avantajul CLERAVO® față de alte erbicide generale îl constituie spectrul larg de combatere a buruienilor. Pentru același nivel de infestare ar fi nevoie ca fermierii să utilizeze mai multe metode și erbicide generale. Inovația din compoziția CLERAVO®, asigură siguranță în aplicare și compatibilitate pentru cultura de rapiță Clearfield®. Astfel, fermierii câștigă timp și obțin treceri mai ușoare, cu costuri de cele mai multe ori similare.

Informații detaliate despre erbicidul CLERAVO®

Folosind adjuvantul DASH® HC se poate crește nivelul de eficacitate a erbicidului CLERAVO®. Adjuvantul crește viteza de penetrare a erbicidului, îmbunătățește retenția soluției și gradul de absorbție a ingredientelor active de către buruieni, rezultatul fiind un timp mai redus de acțiune. Combinația CLERAVO® + DASH® HC asigură eficiență maximă chiar și în cazul apariției precipitațiilor la doar o oră după aplicare.

Atentie! Folosiți erbicid CLERAVO® doar în sistemul de producție pentru hibrizi de rapiță de tip Clearfield®. Aplicarea unui erbicid Clearfield la cultura convențională de rapiță poate duce la pierderea totală a culturii!

Mergi sus