Concursul ”Povești cu vinuri românești” și-a desemnat probele finaliste pentru regiunile Munteniei, Dobrogei și Olteniei

A mai rămas o singură etapă regională. Viticultorii din Transilvania și Banat își pot înscrie cele mai bune vinuri până pe 2 martie

S-a încheiat și a doua etapă regională a concursului ”Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF în colaborare cu ADAR. Nu mai puțin de 160 de fermieri sau specialiști din domeniul vitivinicol au luat parte la simpozionul organizat la Buzău. Experții în protecția plantelor de la BASF și partenerii lor le-au prezentat participanților cele mai noi și eficiente tehnologii pentru vița de vie sau activitățile din fermă, pentru ca sezonul 2020 să fie unul excelent, cu multe vinuri de calitate.

Bineînțeles, momentul anunțării câștigătorilor a fost cel mai așteptat. Juriul format din experții Asociației Degustătorilor Autorizați din Români a evaluat 142 de probe de vin, dintre care au fost selectate 9 vinuri finsaliste. La fel ca la marile concursuri internaționale, a fost utilizat sistemul de punctaj OIV, cu un maximum de 100 de puncte, acordate pentru categorii precum: aspectul vizual, cel olfactiv, gust și evaluarea globală.

Iată probele de vin care s-au calificat în marea finală națională:

Vinuri albe:

  • Sauvignon Blanc, sec, 2019, Domeniile Săhăteni
  • Chardonnay, sec, 2019, Crama Viișoara
  • Riesling Italian, sec, 2019, SDCDVP Pietroasa - Istrița

Vinuri rose:

  • Cupaj Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, sec, 2019, Vinum Capidava SRL
  • Fetească Neagră, sec, 2019, Winero SRL
  • Cupaj Syrah, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon, sec, 2019, Domeniile Săhăteni

Vinuri roșii:

  • Cupaj Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, sec, 2017, Vinarte SRL
  • Merlot, sec, 2017, MD Agricola SRL
  • Cuvee: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot, sec, 2017, Winero SRL

BASF și Asociația Degustătorilor Autorizați din România felicită cramele care s-au calificat în finala națională și le urează succes în cursa pentru marile premii!

A mai rămas o singură etapă regională, dedicată viticultorilor cu suprafețe mai mici de 100ha, din Transilvania și Banat. Înscrierile se mai pot face până la data de 2 martie. Fiecare producător poate înscrie câte un vin pentru fiecare dintre cele trei categorii. Vinurile desemnate finaliste în cea de-a treia etapă regională se vor alătura celor 18 vinuri alese în primele două etape, în marea finală națională. Lupta se dă pentru cele trei mari premii, câte unul pentru fiecare categorie de vin. Fiecare premiu pus la bătaie de BASF are o valoare de 5.000 de euro.

Culturi similare

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus