Au mai rămas 3 zile până la începerea concursului BASF ”Povești cu vinuri românești”. Premiile puse la bătaie îți pot propulsa afacerea

Competiția are patru faze regionale, urmate de marea finală națională. Viticultorii pot câștiga premii totale de 18.654 de euro, pentru dezvoltarea afacerii lor

Prima ediție a concursului ”Povești cu vinuri s-a bucurat de participarea a peste 260 de viticultori mici și mijlocii, care și-au înscris cele mai bune vinuri. Juriul format din degustătorii profesioniști ai ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România) a ales cele mai bune vinuri în cadrul marii finale naționale de la Alba Iulia.


Rețeta de succes a concursului ”Povești cu vinuri Românești” continuă în 2017. De data aceasta, creștem miza și îți punem vinul pe sticlă. Fiecare dintre cei trei mari câștigători ai fazei naționale din 2017 va putea pleca acasă cu un kit de promovare a afacerii și un publireportaj la postul AgroTV, în valoare de 6.218 euro. ”Vom avea un alt format al evenimentului. Vor veni colegi din Italia, să răspundă întrebărilor pe care le vor pune viticultorii. De asemenea, vom colabora și cu o firmă din România, în ceea ce privește calitatea apei care se utilizează pentru aplicarea tratamentelor. Vor fi și demonstrații interesante, declarații ale unora dintre cei mai mari fermieri din România, care au utilizat produsele BASF în 2016 și care, practic, vor transmite încrederea lor în aceste produse”, spune Robert Băicoianu, director de vânzări culturi horticole în cadrul Diviziei pentru Protecția Plantelor, BASF România.

Peste 260 de viticultori mici și mijlocii au participat la ediția din 2016


Concursul BASF ”Povești cu vinuri românești” are loc în perioada februarie – mai 2017. Prima etapă regională va avea loc pe 16 februarie, la Odobești. Pe 23 februarie, la Buzău, va avea loc etapa regională pentru Muntenia și Dobrogea. Viticultorii din Oltenia vor avea ocazia să testeze calitățile vinurilor lor pe 2 martie, la Râmnicu Vâlcea. Faza rezervată viticultorilor din Transilvania va avea loc pe 9 martie, la Alba Iulia. Marea finală națională va avea loc pe 10 mai, la Sibiu.


În competiție se pot înscrie viticultorii mici și mijlocii din România, care cultivă o suprafață totală de viță de vie de maximum 100 de hectare. Regulamentul complet al concursului, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe pagina dedicată ”Povești cu vinuri românești”.


Viticultorii care doresc să participe la concurs, trebuie să trimită minim 3 sticle pentru fiecare vin înscris, la locația evenimentului aferent regiunii de care aparține, respectând data limită de înscriere. Alături de probele de vin trebuie să adauge și fișa de participare, completată cu datele despre plantație și vinul înscris.

Vinurile vor fi jurizate de o comisie formată din degustători profesioniști. Juriul va degusta toate probele secretizate și va evalua vinurile conform criteriilor stabilite de sistemul internațional de punctaj: examinare vizuală, olfactivă, gustativă și calitate generală. La fiecare etapă regională se vor desemna 3 finaliști pentru cele trei categorii: vinuri roșii, albe și roze. Cele 36 de vinuri finaliste vor fi apoi jurizate în cadrul finalei naționale de la Sibiu, de pe 10 mai.


Juriul este compus doar din degustători profesioniști, membri ADAR


Fiecare dintre cei trei mari câștigători va putea opta pentru crearea unei identități de brand, un utilaj pentru aplicarea tratamentului la cultura de viță de vie, sau dezvoltarea unui magazin online prin care își pot vinde vinurile. Suplimentar, câștigătorii vor avea parte și de o apariție în presă, în cadrul unui publireportaj la AgroTV.


”Ideea BASF a fost foarte interesantă și practică. Inițiativa lor e de lăudat. Încearcă să descopere și să promoveze vinurile românești, iar prin premiile acordate ajută și la promovarea acestora pe piață. Este de apreciat și faptul că acest concurs are un juriu profesionist”, spune Dana Sofia, managerul Cramei Basilescu, unul dintre cei trei mari câștigători ai ediției 2016 a concursului ”Povești cu vinuri românești”.

Cei de la Crama Basilescu au ales pachetul de promovare a imaginii. ”Este o investiție pe termen lung. E vorba de imaginea brandului, trebuie să avem grijă de ea. Dar avantajele se văd deja clar, în special în ceea ce privește reacția clienților. Dacă ar fi să le dau un sfat micilor viticultori, le-aș spune să participe cu încredere, să își înscrie cele mai bune vinuri”, mai spune managerul Cramei Basilescu.


”Juriul va fi compus tot din membrii ADAR. În mare parte, componența se va menține, cu excepția câtorva modificări la nivel local, pentru a menține la același nivel ridicat procesul de jurizare a vinurilor prezentate. Noi, cei care realizăm acest eveniment, venim acum cu un bagaj mult mai bogat, în ceea ce privește experiența anului 2016, un an dificil, din punctul de vedere al condițiilor meteo, dar un an în care cei ce au utilizat produse BASF au avut rezultate foarte bune la cultura de viță de vie”, declară Robert Băicoianu.

Galerie foto

Mergi sus