Cum i-a ajutat Priaxor® EC pe fermieri să scape de bolile foliare la cereale

Vezi impresiile fermierilor după utilizarea Priaxor® EC

Fungicidul inovator Priaxor® EC nu lipsește din marile ferme. Agricultorii profesioniști, care vor să facă performanță, știu că trebuie să folosească tehnologia adecvată. Așa că, indiferent de condiții, își iau toate măsurile de prevedere, astfel încât vremea sau presiunea bruscă de boli să nu-i ia prin surprindere. Pentru aceasta, folosesc produse inovatoare, de ultimă generație, precum fungicidul Priaxor® EC. Acesta are două substanțe active (fluxapiroxad și piraclostrobin), având nu doar rol fungicid, ci și de vitalizare a plantelor.

Alin Mîrzac, SC Azochim SRL, jud. Giurgiu

Anul acesta, pentru a combate septorioza, care ne-a tot făcut probleme, am ales Priaxor® EC, tocmai pentru că am avut încredere în produsele firmei BASF și am vrut să încerc cea mai nouă substanță activă, fluxapiroxad, să văd și la mine în fermă ce rezultate vom avea. După aplicarea produsului Priaxor® EC nu am mai avut nici cea mai mică problemă. Nu am mai avut deloc infestări cu septorioză. Produsul Priaxor® EC am decis să îl aleg tocmai pentru că am avut încredere în compania BASF și pentru că are două substanțe active: fluxapiroxad și piraclostrobin.

Noi am avut în fiecare an probleme, din cauza rotației culturilor, rotații foarte mici, precum grâu – rapiță – grâu – floare. Tocmai din cauza asta aveam probleme mari și cu septorioza și cu fuzarioza. De aceea am decis să folosesc produsul Priaxor® EC anul acesta, pe toată suprafața. Pot spune că a fost o alegere excelentă pentru noi. În momentul de față nu avem nicio problemă cu septorioza sau fuzarioza.

Priaxor® EC, datorită celor două substanțe active, fluxapiroxad și piraclostrobin, am observat că și efectul stay-green, de vitalizare, este mult mai prelungit. De asemenea, îngrășămintele au fost valorificate mult mai bine. Totodată, am văzut că grâul a avut și o toleranță mult mai bună la secetă, ținând cont de condițiile din acest an. Până la urmă, și-a îndeplinit toate scopurile: nu am avut nicio boală și grâul a rămas verde mult timp.

Anul acesta am aplicat produsul Priaxor® EC pe 500 de hectare din 700, iar anul viitor o să-l aplic pe toată suprafața. Recomand fermierilor din România să aplice produsul Priaxor® EC în tratamentul 2 la grâu, pentru a beneficia de potențialul maxim al acestuia.

Recomand Priaxor® EC tuturor fermierilor, cel puțin să îl încerce pe o suprafață mică, pentru început. Cu un tratament atât de bun nici nu mai trebuie să te gândești la preț. Trebuie ca fermierii să se gândească că au un produs care le permite să intre o singură dată în câmp și își face treaba din prima, fără să mai fie nevoie de alte treceri.

Cristian Apetrei, SC Tehnoind SRL, Piatra Neamț

Am folosit Priaxor® EC, pe care l-am aplicat în tratamentul al doilea, având cel mai bun efect de combatere a septoriei și a ruginilor. Doza utilizată a fost de 1 litru la hectar.

Ca urmare a utilizării fungicidului Priaxor® EC în acest an, cel mai vizibil efect secundar a fost cel de creștere a rezistenței paiului. Deoarece specificul anului a fost unul cu precipitații foarte mari în ultima perioadă de creștere a culturii, în zonele în care am utilizat Priaxor® EC, efectul de cădere a fost mult diminuat. Asta, pe lângă efectul de înverzire – aproape că nu se mai usca grâul, acesta fiind un beneficiu care ne-a încântat foarte mult.

Priaxor® EC, pe lângă efectul fungicid pe care îl are, are și efectul AgCelence, în sensul în care cultura are aspectul de stay-green. Rămâne verde, rămâne dornică de a extrage în continuare nutrienții și de crește producția.

Ca schemă de tratament pentru Priaxor® EC și ca recomandări pentru aplicare, o să menționez că l-am utilizat și în tratamentul 1 și a mers totul foarte bine. Merge foarte bine amestecat cu soluții de fertilizare, cu soluții de regulatori de creștere, fără niciun efect advers, chiar cu efecte pozitive aș putea spune, în cazul amestecului cu soluții de fertilizare.

Recomand din toată inima utilizarea fungicidului Priaxor® EC, în special la orz, unde are efecte extraordinare. Bineînțeles, rezultatele au fost peste așteptări și în cultura de grâu.

Dumitru Știrbu, SC Moldova Farming SRL, jud. Bacău

După înspicarea grâului am avut ceva probleme. Am folosit Priaxor® EC, iar rezultatele au fost chiar bune. Nu am mai reușit să salvăm chiar 100% din producție, pentru că ne-am trezit târziu, dar 80% din producție a fost salvată.

În afara eficienței asupra bolii, adică a eficienței fluxapiroxadului, efectul stay-green pentru cultură (efectul de vitalizare AgCelence) a fost cât se poate de vizibil.

Marius Zărnescu, SC Agromec SRL, jud. Călărași

Cea mai mare problemă o avem cu o boală pe care toată lumea o știe: septorioza. Noi, începând de acum un an, folosim Priaxor® EC, care ne-a dat cele mai bune rezultate. Toți agricultorii știu că septorioza este supranumită ”boala decimării”, adică poți avea pierderi de 40-50% din producție. Gânditi-vă la o fermă unde producția medie la grâu este undeva între 8500 – 9000 kg la hectar, ce ar însemna să nu facă acest tratament. Deci Priaxor® EC este fungicidul care a rezolvat tot. Dacă până acum trebuia să facem combinații de fungicide, acum, cu Priaxor® EC, s-a rezolvat.

Aurelian Bușe, SC Agrar Liebling SRL, jud. Timiș

Priaxor® EC nu lipsește din ferma noastră. După folosirea fungicidului, pot spune că la aproximativ 5 zile, am început să observăm o culoare de un verde crud al grâului. Automat, septorioza, rugina și făinarea au fost stopate. Grâul a căpătat o culoare frumoasă, a început să aibă un verde viu și s-a văzut că planta e salvată și deja începe să lucreze, să corespundă și să mănânce substanțe nutritive din sol.

Acum, în plan avem trei tratamente cu fungicide. Priaxor® EC îl folosesc tot timpul la tratamentul numărul doi. Anul trecut cred că am și greșit puțin. Ar fi fost bine să îl folosesc în primul tratament, pentru că am avut presiuni mari după zăpezile din martie. După topirea foarte rapidă a zăpezii am avut exces de umiditate și au început problemele foliare.

Recomand fermierilor să folosească fungicidul Priaxor® EC cu toată încrederea. Eu îl folosesc de trei ani, de când a apărut. Ce m-a făcut să folosesc Priaxor® EC a fost combinația de substanțe active pe care o are. Strobilurina aceasta dă un verde crud. Ajută planta, chiar dacă este stres hidric, să treacă cu bine peste aceste condiții grele. Așa cum v-am spus, în 5-7 zile poți deja să vezi cum planta se schimbă și începe să răspundă tratamentului pe care îl faci cu Priaxor® EC.

Cosmin Micu, SC Procereal Agrosan SRL, jud. Arad

Am folosit Priaxor® EC. Rezultatele, sincer, au fost vizibile, chiar le-am urmărit și la orz și la grâu. Pot spune că am fost foarte mulțumit, având în vedere și doza la care l-am aplicat, 1 litru/hectar. Anul acesta am făcut trei tratamente, deci nu am avut o presiune foarte ridicată de boli. S-a impus să facem trei tratamente, deoarece a fost o toamnă ploioasă, o iarnă călduroasă, iar în primăvară am avut din nou o perioadă de ploi.

Am ales să folosesc produsul Priaxor® EC pentru că este un produs nou, este o inovație în rândul substanțelor active, conținând fluxapiroxad. Fiind un fermier interesat de performanță, consider că trebuie să aplici mereu o tehnologie corespunzătoare pentru a putea obține performanțe mari. Aș recomanda produsul Priaxor® EC deoarece face față cu brio presiunilor ridicate de septorioză.

Produse BASF recomandate

Mergi sus