Etapa a V-a a concursului ”Povești cu vinuri românești” și-a desemnat toate vinurile finaliste

Vezi care sunt vinurile câștigătoare din etapa regională Transilvania - Banat

Toate cele trei etape regionale ale concursului ”Povești cu vinuri românești” au luat sfârșit. Nu mai puțin de 420 de viticultori și specialiști din domeniul viti-vinicol au asistat, alături de specialiștii BASF și membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România la ceremoniile de desemnare a probelor finaliste. Anul acesta au fost înscrise peste 340 de probe de vin, create cu atenție și măiestrie de viticultorii cu suprafețe sub 100ha din toată țara.

Etapa de la Târgu Mureș a fost, de asemenea, prilej pentru ca viticultorii să afle de la experții BASF informații noi despre cele mai eficiente și inovatoare tehnologii de protecție a vinului.

Experții Asociației Degustătorilor Autorizați din România au evaluat la Târgu Mureș nu mai puțin de 118 probe de vin, dintre care au selectat ultimele 9 vinuri finaliste. Dan Corbuț a fost marele câștigător al zilei, având două probe de vin desemnate pentru participarea în marea finală.

Lista vinurilor finaliste din etapa Transilvania - Banat

Vinuri albe:

  • Fetească Regală, sec, 2019, Podgoria Halmeu Vii
  • Sauvignon Blanc, dulce, 2018, Crama La Salina
  • Chardonnay, sec, 2019, Vinifera Ecozem

Vinuri rosé:

  • Cabernet Sauvignon + Merlot, sec, 2018, Crama Dan Corbuț
  • Fetească Neagră, sec, 2019, Crama Valea Ascunsă
  • Pinot Noir, sec, 2019, Aramic Forest

Vinuri roșii:

  • Cabernet Sauvignon, sec, 2018, Daiconi Miniș
  • Cabernet Sauvignon, sec, 2018, Crama Izvor
  • Fetească Neagră + Cabernet Sauvignon, sec, 2017, Crama Dan Corbuț

Ce spun organizatorii

Robert Băicoianu, directorul de vânzări culturi horticole din cadrul BASF Agricultural Solutions România, a fost implicat în proiectul ”Povești cu vinuri românești” chiar de la început. ”E timpul să revenim în zilele noastre, după ce, timp de 3 săptămâni, am căutat printre coloanele și semnele imperiului roman cele mai bune 27 de vinuri care vor spera la cununa învingătorilor. A fost un periplu viti-vinicol de amploare, la finalul căruia peste 420 de probe de vin au fost înscrise în concurs și mai mult de 500 de viticultori și specialiști din domeniu s-au bucurat de evenimentul-spectacol organizat de compania BASF în colaborare cu ADAR”, a declarat acesta.

”Jurizarea s-a realizat conform regulamentului internațional OIV, iar calitatea vinurilor a făcut ca doar un algoritm matematic să facă diferența pe podium. Ne mândrim cu faptul că am reușit să-i motivăm pe fermieri să ridice ștacheta calității vinurilor, oferindu-le suport pentru o materie primă de calitate.

Le mulțumim tuturor celor ce apreciază acest concurs și reprezintă pentru noi, cei din echipa BASF, un resort intern pentru ediția viitoare. Dar până atunci vă așteptăm la finala ediției din acest an”, a mai spus Robert Băicoianu.

Urmează finala națională a concursului ”Povești cu vinuri românești”

Pentru cele 27 de probe de vin selectate de juriul ADAR urmează marea finală națională, unde se va da lupta pentru cele trei mari premii, în valoare de 5.000 de euro fiecare.

BASF și ADAR felicită atât cramele finaliste, cât și pe toți ceilalți viticultori care au luat parte la cea de-a V-a ediție a concursului național ”Povești cu vinuri românești”. Urmează marea finală națională!

Culturi similare

Echipa vânzări BASF din zona ta

Ai întrebări despre produsele noastre?

Contactează-ne acum

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus