O experiența viticolă la Podgoria Târnavelor. Cum a fost aplicat cu succes fungicidul Revyona®?

Iată ce a declarat Marin Cucura despre aplicarea produsului Revyona® în situațiile cu care s-a confruntat de-a lungul timpului.

Într-o zi însorită în inima Podgoriei Târnavelor din Jidvei, județul Alba, am avut privilegiul de a discuta cu Marin Cucura, director tehnic și expert în domeniul viticol. Întrebat despre suprafața pe care o administrează, Marin a mărturisit cu mândrie că Jidvei găzduiește aproximativ 2.500 de hectare de vie, locul în care se împletesc tradiția și tehnologia modernă.

Cu privire la sezonul 2023, Marin a împărtășit entuziasmul său, descriindu-l ca fiind un an excepțional atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Cu toate acestea, a recunoscut că seceta din ultima parte a recoltei a impus pierderi minore, dar beneficii substanțiale în ceea ce privește calitatea.

Află care sunt principalele boli ale viței de vie!

Întrebat despre provocările agenților patogeni, directorul tehnic a subliniat prezența manei, făinării și a putregaiului cenușiu, dar și extinderea putregaiului negru în zona Transilvaniei. În fața acestor provocări, a evidențiat utilizarea metodelor preventive și curative, preferând produsele sustenabile, o alegere care reflectă angajamentul fermierilor din Jidvei față de sustenabilitatea mediului înconjurător.

Domnul Marin a subliniat momentul optim de aplicare și eficacitatea remarcabilă a produsului Revyona®, care este un fungicid de încredere, mai eficient și flexibil, ce controlează multe boli și se poate aplica în condiții diferite, independent de vreme. Alegerea produsului regional a fost influențată de eficiența și inovația sa, precum și de impactul pozitiv asupra costurilor și calității recoltei.

Directorul tehnic a enumerat trei motive principale pentru recomandarea produsului regional altor fermieri: costul accesibil, calitatea superioară și adaptabilitatea în funcție de stadiul vegetativ al viei. Fungicidul Revyona® reprezintă o soluție de încredere pentru controlul bolilor viticole, oferind o combinație unică de eficacitate și flexibilitate, esențială pentru o gestionare eficientă a culturii de struguri.

Alte informații utile despre fungicidul Revyona®

Produse BASF recomandate

Culturi similare

Smart Technology

Am lansat Smart Technology pentru culturi horticole, programul inteligent de protecție a plantelor, aliatul tău de încredere.

Mai multe detalii

Câmp Deschis

Află informații cu care câștigi teren! Un podcast cu, despre și pentru fermieri.

Ascultă acum!

Soluții digitale de la BASF

Aplicația AgAssist – asistentul digital din buzunarul tău

Descarcă aplicația

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

BASF AgSolutions Finder

Soluția digitală îți oferă sugestii de produse doar pe baza nevoilor tale, simplu, rapid și interactiv. Alege problemele cu care de confrunți în cultura ta și vei primi recomandările noastre de produse.

Vezi recomandările
Mergi sus