Ce spun fermierii români despre fungicidul Revystar® Flex

Vezi motivele pentru care fermierii au mers pe mâna noului pachet fungicid de la BASF primul tratament la cerealele păioase

Din ce în ce mai mulți fermieri cu provocări agricole. Unele dintre cele mai mar provocări sunt bolile specifice culturilor de grâu, care încep să apară primăvara și care pot fi dăunătoare plantelor, mai ales când acestea sunt într-o perioadă de dezvoltare. Datorită cercetărilor continue, venim în ajutorul fermierilor cu soluții pentru recolte. Produsul Revystar® Flex este una dintre aceste soluții. Datorită substanțelor active pe care le conține, noul pachet fungicid este unul dintre tratamentele esențiale pentru culturile de cereale păioase, pentru prevenirea și combaterea făinării la grâu.

Printre beneficiile Revystar® Flex se numără performanțe stabile și selectivitate foarte bună, inclusiv la temperaturi mici, rezistența plantelor la ploaie, acțiune rapidă și eficacitate pe o perioadă lungă de timp și combaterea bolilor, printre care făinarea, rugina galbenă, rugina brună, septorioza, arsura frunzelor de orz, pătarea reticulară a frunzelor de orz, ramularia sau rugina ovăzului.

Alexandru Haită, este unul dintre fermierii care au folosit fungicidul Revystar® Flex de la BASF. Alexandru are o fermă în Călinești, județul Teleorman și ne-a povestit cum a fost pentru el experiența utilizării produselor BASF pentru recolta sa. „În anul 2021 am folosit ca prim tratament Revystar® Flex. Am studiat testările făcute și în România și în străinătate, substanțele active din compoziție și am hotărât că este cel mai bun produs pentru nevoile noastre. Ne-a oferit o protecție foarte bună, în special pe partea de făinări și boli ale tulpinilor. Avem un grâu cu o densitate destul de mare, umiditate mare și presiunile au fost pe măsură. Dar tratamentul folosit și-a făcut foarte bine treaba”, spune fermierul.

La ferma Procereal Agrosan din localitatea Mănăștur, jud. Arad, Cosmin Micu încearcă să prevină mai întâi făinarea prin primul tratament la cereale. ”Este boala numărul 1 în primăvară, să zic așa, până apar temperaturile mai ridicate. Apoi ruginile și septorioza. Mă declar mulțumit! Nu am avut probleme cu controlul bolilor la cereale anul acesta. Am avut o eficacitate foarte, foarte bună, atât pe T1, unde am folosit produsul Revystar® Flex, cât și pe T2, unde am aplicat produsul Priaxor® EC”, a declarat acesta. Tot pentru protecția excelentă contra făinării și septoriozei a ales și Dragoș Marinescu produsul Revystar® Flex în primul tratament, la ferma Dra&Cor Prodcom, din localitatea Dorobanțu, jud. Teleorman

În Moldova, în localitatea Boureni din județul Iași, Narcis Vrabie a folosit Revystar® Flex în contextul în care condițiile meteo nu au fost favorabile recoltelor la ferma Vitaplant. ”Piața fungicidelor este într-o continuă schimbare și de aceea suntem deschiși tot timpul să folosim produse cu substanțe active noi. Acesta este viitorul, știm cu toții că vor dispărea o parte din substanțele active. În 2021 am ales pachetul Revystar® Flex în primul rând prin prisma condițiilor meteo pe care le-am avut: umiditate, precipitații, temperatură. L-am folosit ca și tratamentul 1 la grâu, iar în perioada aplicărilor am avut temperaturi cum nu s-au mai văzut în ceilalți ani. Am avut perioade cu fluctuații foarte mari de temperatură, amplitudini foarte mari zi-noapte. Primele boli care apar la grâu sunt făinarea și rugina. Mai târziu dăm de septorioză și celelalte. Astea sunt principalele boli pe care se axează Revystar® Flex și pe care le-a ținut sub control cu brio, aș putea spune”, ne-a mărturisit agricultorul.

Produse BASF recomandate

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Culturi sănătoase, fermieri fericiți

Descoperă pachetele promoționale de la BASF pentru cereale. Cumperi produse BASF și primești banii înapoi pentru fungicidele Daxur® și Mizona®.

Află mai multe

De acum poți primi noutățile BASF și pe WhatsApp

Te poți abona la informările noastre în 3 pași simpli. Știri, sfaturi, recomandări, rapid și ușor, direct pe WhatsApp.

Mai multe detalii

Noi creăm Revyluția!

Revysol®: descoperă noul triazol de la BASF

Mai multe detalii
Mergi sus