Folia biodegradabilă de mulcire este alegerea fermelor performante

Vezi care sunt beneficiile față de foliile convenționale

Eficiența foliilor de mulcire este deja dovedită în agricultură, asigurând un bun control al buruienilor.

Majoritatea foliilor de mulcire sunt realizate din PE (polietilenă) care însă pot fi dăunătoare pentru culturi și mediu din cauza reziduurilor care rămân în sol. De asemenea, aceste folii clasice trebuie colectate manual la finalul perioadei de vegetație a culturii. În plus, intervine și problema creată de lipsa reciclării corespunzătoare a foliei.

O soluție viabilă, prietenoasă cu mediul, este folia biodegradabilă de mulcire ecovio® M2351, de la BASF. Acest material este realizat din Ecoflex® - tereftalat de polibutilen adipat (PBAT) și alţi polimeri biodegradabili realizaţi din materii prime regenerabile. A fost primul material certificat drept biodegradabil în sol, conform standardului european DIN EN 17033.

Utilizarea sa aduce beneficiile de productivitate a recoltei și protecție a solului, dar rezolvă și problema îndepărtării foliei după recoltare: folia se va degrada natural în sol după o anumită perioadă de timp.

Ferma Multifruct, un furnizor constant al marilor lanțuri de retail din România, are standarde foarte înalte de calitate în ceea ce privește tehnologiile de producție. Tocmai de aceea, specialiștii de la Multifruct au ales să testeze în plantația lor o folie de mulcire biodegradabilă ecovio® M2351, cu o grosime de 50µ, care se degradează complet în aproximativ 36 de luni de la aplicare. Folia a fost aplicată pe solele fermei din localitatea Chiselet, județul Călărași, pentru cultura de căpșun.

Polimerul compostabil ecovio® M2351 se poate lăsa în sol chiar și după recoltare, deoarece poate fi descompus cu ușurință de microorganisme. Singurele substanțe produse în urma descompunerii sunt: apă, dioxid de carbon și biomasă. Folia de mulcire de la BASF nu lasă în sol reziduuri microplastice.

Beneficiile folosirii de folie de mulcire biodegradabilă

  • Asigură un bun control al buruienilor
  • Conservă apa din sol, menține o temperatură ridicată la nivelul solului, limitează radiația UV. Simplifică activitatea în fermă, nemaifiind nevoie ca fermierii să adune resturile de folie din câmp.
  • Contribuie la creșterea randamentului și calității producției de legume și fructe.

Cum se calculează doza de produs pentru suprafețele mici și foarte mici

Vezi tabelul de conversii pentru produsele BASF disponibile sub formă de microambalaj

Citește recomandările

Fii un fermier informat!

Serviciile mele: gestionează rapid și ușor abonările (email sau SMS). Vei primi astfel informații personalizate din partea noastră și vei avea partea de conținut premium.

Abonează-te acum

Produsele BASF

Descoperă gama de produse adaptate nevoilor tale

Listă produse
Mergi sus