”Folosesc de mulți ani produsele BASF.” Ce părere au fermierii despre fungicidele, erbicidele și insecticidele BASF

Am stat de vorbă cu fermieri din toate zonele țării pentru a afla ce cred despre implicarea BASF în activitatea lor

Alegerea produselor potrivite pentru protecția plantelor este o provocare chiar și pentru fermierii experimentați. Pe piață există numeroase erbicide, fungicide sau insecticide, fiecare cu rolul său, unele mai bune sau mai puțin bune, potrivite pentru un anumit tip de boli și dăunători, sau bune de aplicat în anumite situații.


Agronomii știu în general de ce au nevoie, iar atunci când obțin rezultatele așteptate de la produsul folosit, continuă să-l folosească. Puțini fermieri sunt dispuși să își riște recolta și implicit profitul apelând la un produs pe care nu l-au testat, care nu le inspiră încrederea. Același lucru ni l-au spus și fermierii cu care am stat de vorbă în mai multe orașe din România.


”Efectul produselor BASF e foarte bun”


”În general, Pictor® mi-a dat rezultate foarte bune. Folosim acest fungicid de câțiva ani de zile la floarea soarelui și rapiță,. La porumb mai utilizez Frontier® Forte și Opera® . Sunt mulțumită de ele”, spune doamna Ioana Condruț, din Brăila. Erbicidul Frontier® Forte e apreciat și în alte zone ale țării: ”L-am folosit în 2015 ca erbicid preemergent, pe lângă fungicidul Pictor® sau produsul Pulsar® 40, pe care-l aplicăm postemergent la cultura de floarea soarelui. Cele două produse sunt foarte bune și sunt mulțumit de ele”, spune Gheorghe Sburlan, managerul unei ferme din Seimeni.


Erbicidele BASF se bucură de popularitate și în rândul fermierilor din Oltenia. ”Eu am fost mulțumit, este al treilea an consecutiv în care folosesc erbicidul Frontier® Forte. Ca specialist, am respectat doza de 1,2 l/ha, iar efectul asupra buruienilor cu frunza îngustă, chiar și asupra meiului sau a costreiului, a fost foarte bun”, spune inginerul Bușu Titu, din Cârcea.


Fermierii sunt mulțumiți nu doar de produsele BASF, ci și de implicarea companiei și sprijinul pe care consultanții BASF îl acordă agricultorilor. ”Într-adevăr, se implică prin calitatea produselor pe care le folosim noi, reprezentanții companiei își fac bine treaba, sunt mereu alături de noi”, declară Gheorghe Dragoman, din Grădiștea.

”Reprezentanții BASF se implică enorm”


Și la ferma domnului Constantin Scarlat, din Andrieșeni, s-au făcut multe vizite de către reprezentanții BASF. ”Mi se pare o practică foarte bună, e un sprijin. Se implică enorm”, este convins acesta. Ioana Condruț este de aceeași părere: ”Sunt destul de transparenți, vorbesc despre o evoluție a produselor. În fiecare an, BASF vine cu ceva nou, se implică mai mult decât celelalte firme”.


Bineînțeles, agricultorii cu care BASF colaborează în activitatea acestora de zi cu zi au așteptări mari de la companie, reprezentanții și produsele ei. ”Mi-aș dori să meargă pe aceeași linie, cu noutăți, produse noi, cum deja am observat că apar pe piață. Și noi suntem receptivi și începe să le folosim din ce în ce mai mult produsele”, declară Gheorghe Dragoman.


”Pot folosi produse BASF cu cea mai mare încredere”


”Aș vrea să extind colaborarea cu cei de la BASF. Sunt inginer și încerc fiecare produs, mă uit și la alții. Toamna trecută am fost la un fermier care a folosit în cultura de rapiță Cleranda® și Caramba® Turbo. Din 200 de hectare, voi încerca să implementez folosirea celor două produse măcar pe jumătate din această suprafață. Mi s-a părut o tehnologie deosebit de bună, acum urmăresc în primăvară efectele celor două, erbicid plus fungicid la rapiță, ca să îmi întăresc convingerea că pot folosi produse BASF cu cea mai mare încredere”, sunt câteva din așteptările agronomului Bușu Titu.


VEZI ȘI:


De ce nu accesează fermierii români fonduri europene

Mergi sus