Noutățile companiei BASF sunt deja apreciate de fermierii profesioniști

Cei mai mari fermieri din Moldova au apreciat calitatea produselor BASF în cadrul unui eveniment VIP la Domeniile Lungu


Produsele companiei BASF sunt apreciate de cei mai importanți fermieri din România. Pentru aceștia, BASF a organizat un eveniment, unde a prezentat tratamentele aplicate la loturile demonstrative de viță de vie, pomi fructiferi și cultura de cartof. Peste 100 de fermieri au dat curs invitației BASF. Evenimentul a avut loc la Trifești, lângă Iași, în cadrul fermei Agricola Astra, prin amabilitatea domnului Vasile Lungu.


Înființată în 2001, ferma de la Bivolari face parte din grupul de firme Domeniile Lungu și se întinde pe o suprafață de 2.000 de hectare, cu activități în viticultură, agricultură, zootehnie, horticultură și turism. În ciuda vremii nefavorabile, cei peste 100 de agronomi și horticultori au vizitat loturile experimentale ale căror rezultate nu întârzie să apară când tratamentele se execută la momentul optim, cu produsele recomandate. Atât pentru viticultori, cât și pentru pomicultori este o condiție obligatorie ca recolta obținută să fie de calitate.

Loturile demonstrative BASF i-au impresionat pe cei mai mari fermieri din Moldova


Fermierii au fost interesați de noile produse BASF, precum fungicidul de nouă generație Capalo®. Mulți au fost surprinși de eficacitatea Capalo® împotriva făinării și septoriozei, două boli care produc pagube importante în culturile de cereale. Totodată, a fost prezentată și noua soluție în combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb, erbicidul Akris® . Următoarea cultură prezentată a fost rapița, unde reprezentanții BASF au explicat beneficiile noului erbicid Cleravo®, pentru combaterea buruienilor la rapița Clearfield®. A urmat, apoi, cultura de soia, unde participanții au putut observa eficacitatea eribcidului Corum® .


Pentru grâu, specialiștii BASF au expus trei variante de tratament, precum și un martor netratat, unde pagubele produse se buruieni și agenții patogeni s-au manifestat din plin. Variantele de tratament aplicate de BASF în cadrul lotului demonstrativ pentru grâu au fost:

În cadrul lotului viticol demonstrativ, produsele BASF destinate combaterii agenților patogeni și dăunătorilor viței de vie au fost aplicate pe soiul Busuioacă de Bohotin. Pănă la ora evenimentului, în lotul demonstrativ au fost aplicate 4 tratamente, la momentele fenologice recomandate:



Viticultorii au remarcat noutățile din portofoliul companiei în domeniul protecției viței de vie, Forum® Gold și Vivando® , utilizate în lotul demonstrativ. În timp ce Forum® Gold este folosit pentru combaterea manei la vița de vie, oferind plantei o dublă protecție, de durată, Vivando® este un produs de ultimă generație, utilizat în combaterea făinării viței de vie, a cărei substanță activă blochează penetrarea agentului patogen în cuticulă și disturbă procesele normale de dezvoltare a miceliului și sporularea.


Un lot demonstrativ a fost organizat și pentru semințoase, mai exact specia măr, unde produsele BASF s-au ridicat la înălțime și au răspuns provocărilor condițiilor climatice, asigurând o stare fitosanitară excelentă a plantației. Aici, specialiștii BASF au folosit 8 tratamente, cu fungicidele: Kumulus® DF, Copac®, Polyram® DF și Maccani®. Ultimul tratament a fost efectuat la fenofaza fruct de 30-40 mm, cu Polyram® DF în doza omologată de 0,25% și Kumulus® DF, în doza de 0,3%. Fermierii au apreciat și de această dată apariția unui nou produs, destinat combaterii făinării la măr, a rapanului la măr și la păr și a bolilor de depozitare ale celor două specii, produsul Bellis®.


Cea de-a treia demonstrație organizată pentru fermieri s-a adresat culturii de cartof, unde s-au aplicat două variante de tratament: erbicide Frontier® Forte și Stomp® Aqua , respectiv fungicide Poyram® DF și Acrobat® MZ 69 WG .


Laurențiu Baciu: ”Produsele BASF chiar fac ceea ce promit!”


Deși ploaia, mult așteptată de altfel, a scurtat durata vizitelor, discuțiile cu fermierii s-au mutat în interior, aceștia fiind interesați în special de efectele produselor aplicate în loturile demonstrative. Strategiile BASF pentru protecția plantelor și modalitățile prin care compania sprijină eforturile fermierilor au fost punctate atât de Jörg Polzin, Country Manager al Diviziei BASF pentru Protecția Plantelor, cât și de Mircea Chetrone, director de marketing BASF. Chiar dacă a cam dat planurile organizatorilor peste cap, ploaia a oferit fermierilor și prilejul de a vedea un tur virtual al fermei care a găzduit evenimentul BASF, filmat cu drona deasupra Domeniilor Lungu.


”În afara faptului că ne-a încurcat puțin ploaia, care era așteptată cu bucurie de fermierii din zona acea, a fost un eveniment făcut de adevărați profesioniști. BASF se bucură de un renume de profesioniști care au reușit să ne aducă împreună. M-am convins că au un mod selectiv de a-și promova produsele. Iar acestea chiar fac ce promit”, spune Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociaților Producătorilor Agricoli din România (LAPAR). ”BASF vine întotdeauna cu noutăți, lucru care mă face să îmi dau seamă că investesc foarte mulți bani în cercetare. Faptul că BASF vine cu produse de genul 2 in 1 sau 3 in 1, produse care fac mai multe lucruri dintr-o singură aplicare, prezintă un mare avantaj pentru noi fermierii. Un avantaj și ca eficiență, și financiar. Una e să ai 2-3 treceri, una e să ai o singură trecere și să rezolvi toată problema”, mai spune domnul Baciu.


Carmen Stoica, reprezentant de vanzari BASF - culturi horticole - zona Est


Ciprian Ionescu, reprezentant tehnic BASF - zona Est

Mergi sus